招聘中
月薪 (面议)
$17,500-$25,000
月薪 (面议)
2018-05-14 1156 浏览
母亲节兼爸爸妈妈结婚周年纪念三人行一齐去咗食母亲节晚餐2018母亲节晚餐菜单:记得要比定$200 deposit!!!(数量有限先到先得)会送一套法国殿堂级品牌嘅贵妇护肤套装Guerlain娇兰嘅蜂皇系列!好贵架连范冰冰等一众明星用家都系佢哋嘅粉丝!!做紧优惠,glass wine除咗香槟 全部买二送一 可以每杯唔同酒 我哋叫咗Rosé、mosquito、Cabernet Sauvignon前菜:提示:鹅肝叫煎㶶啲好食啲Most impress: 个dressing sauce好特别,有啲似芥末又有啲似咖喱再加左好重嘅胡椒味,个底有啲菠菜、洋葱、同苹果?佢餐前有跟面包篮,面包唔够热而且唔系好新鲜,有啲干同鞋,个香草冇乜味,唔太好食。 有三款面包,最普通法包、提子干面包、香草面包。最普通果只最好食,另外两只不了。招牌龙虾汤上菜嘅时候侍应拎得唔稳有啲泻边个汤好香浓 偏向涩 质地比较thick 有好大旧龙虾肉 弹牙但个苦味未必人人钟意 好似爸爸咁就觉得有啲䶢涩过头主菜:开头见到嘅时候觉得有啲中伏佢个感觉好似好中式 惊左一惊小棠菜同车厘茄做伴碟系咩玩法😂😂佢个牛肉我哋叫咗五成熟 不过好似有啲过
母亲节兼爸爸妈妈结婚周年纪念
三人行一齐去咗食母亲节晚餐

2018母亲节晚餐菜单:

会送一套法国殿堂级品牌嘅贵妇护肤套装
Guerlain娇兰嘅蜂皇系列!好贵架
连范冰冰等一众明星用家都系佢哋嘅粉丝!!

前菜:

小棠菜同车厘茄做伴碟系咩玩法😂😂

佢个牛肉我哋叫咗五成熟 不过好似有啲过熟
完全唔见血水 唔见粉红色 不过肉质都系好林
个做法系烟熏 好smoky好香

个鲍鱼系最好食最出人意表,唔单止劲大嚿劲厚肉,而且个质地炆得非常非常之林,好入味

我觉得做得最差都系伴菜,白烚咁放上碟,冇汁、冇味、冇grill
好似求其煮熟左就放上去咁 真系hea到爆炸

波士顿龙虾意大利幼面

个面软硬度适中,偏向硬
酱汁非常幼滑出色 好creamy🤤🤤
龙虾肉有好多旧 好弹牙juicy

烤智利鲈鱼

非常唔上镜嘅鱼
一堆泡泡遮住晒
表面煎到香脆 个鱼有少少鞋身
不过味道真系好好味 佢个鲜味系好出 非常新鲜 如果有啲饱济唔想食太腻 食呢个真系啱啱好
个底垫咗菠菜

甜品
浓情土耳其软糖配玫瑰花瓣雪糕

全晚最好食嘅菜式一定系个甜品
非常特别 但特别得来系非常容易入口
食完又想再食

个面𠮶啲唔系棉花糖 系类似糖丝? 好好味嫁
个底有两片真嘅玫瑰花瓣 我谂应该系装饰唔食嘅所以冇食到 中间有好大旧玫瑰花味雪糕 个味道清香又好好味 个花味连爸爸妈妈都赞不绝口
隔离有几粒土耳其玫瑰花软糖同埋姜软糖
士多啤梨同蜡烛本身系冇嘅 之前打电话要求

鲜奶咖啡

改善位:
觉得有个唔系几好嘅位 系服务

首先我哋一早打电话提咗佢哋
Reconfirm系happy anniversary 系结婚周年纪念!希望佢哋整啲特别野同埋唔好搞错
点知上甜品嘅时候个侍应话:今日边个生日呀 生日快乐呀

(滴汗)
其实睇返booking note/marking已经可以知道...

同埋上菜嘅时候啲侍应不停犯错,例如个龙虾汤上到左摇右摆泻咗出去、上咖啡嘅时候直情倒泻左🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
再吹毛求疵多少少,见到啲侍应系个餐厅周围不停玩,好似当系playground咁、大声笑大声倾计、你推我我推你、之后上菜又好唔认真
话晒都算系一间高档嘅餐厅 个感觉好唔专业

2018-05-13