2018-12-12
天气转凉,最适合打边炉,呢间餐厅推出火焰龙虾锅优惠,当然谂都唔使谂就去食返只龙虾先。侍应首先会将新鲜嘅龙虾炒一炒,再用酒烧一烧,跟住再用佢哋特制嘅龙虾汁去煮。煮滚之后我哋先试咗一啖汤,龙虾汤非常甜好有龙虾味,之后就试一试个龙虾肉,好弹牙好新鲜。我哋order左好多火锅配料,例如有安格斯牛肉,鳝片,好出名嘅黑松露手打墨丸,黑松露蟹肉饺,杂菇拼盘同埋鱼蓉面。安格斯牛肉好大碟,而且牛肉嘅脂肪比例均匀,雪花一般,焯一焯就熟,咬落去好冧,好有牛味。鳝片分量唔算多,但系都好爽,好好味。黑松露蟹肉饺只需煮40秒就可以捞黎食,蟹肉饺好有松露味,入边嘅蟹肉都好鲜甜,好特别。手打松露墨鱼丸非常弹,入面有一粒粒嘅墨鱼肉,口感好丰富,松露嘅味道好香。食到最后一次过将所有嘅杂菇盘拼盘同埋鱼蓉面放晒落个锅度,变成一品锅,食得非常饱,人均消费都系二百几,又饱又好味。
鳝片分量唔算多,但系都好爽,好好味。