2019-04-18 520 浏览
倾完project,同朋友不约而同谂起打边炉作犒赏,因为唔太肚饿,最后决定食吉野家既毒L火锅餐。顾名思义,一人一炉,河水不犯井水。因为我乜都无加,所以套餐只系标配,只有一盒牛肉、鸟冬,再加一个煲。望落同人生差无几,一样咁唏嘘。汤底系咖哩汤,不过我食到底先发觉自己系食紧咖哩汤,味道有d淡。配料有大大只冬菇、蟹柳、生菜、鸡肉,我觉得生菜系最入味,鸡肉口感有d差,冬菇系几大只但无菇味,感觉食紧香口胶咁。摆埋鸟冬、牛肉一齐煲,份量都几饱,牛肉都正常(打边炉既牛肉一系摆到入口,一系摆唔到,咁吉野家系摆到既)。

望落同人生差无几,一样咁唏嘘。
)。
题外话/补充资料: 店员用心为客人出餐,可惜客人过好耐都无取餐,出餐位置有限,做到当值店员燥燥地,呢个人之常情。咁呢个又系客人问题,拎住部电话睇都唔出去取餐,辛苦晒店员落力叫喊。
2019-04-15