2021-01-04 513 浏览
新嘅一年, 食个下午茶kick start 2021 食之前冇特别睇过啲comment, 只系见好坏参差, 不过唔太贵, 好朋友又比个outdoor view 吸引, 就嚟一试啦. 摆落肚嘅嘢, 最紧要梗好味啦. 老实讲味道大部份都系唔差嘅, 卖相亦吸引, 推介 “杂菌手袋酥”, “花之恋” 同埋 “香槟金虾饺”. 但唔知系因为我哋港女影左太耐相定d食物本身都唔太热, 我哋食嘅时候啲食物系冻嘅 🙄 (食完之后先睇返OpenRice comment, 见好多人都话啲食物比较冻), 但因为食物系冻嘅, 都要扣分. 服务方面, 真系唔系太好. 就算我哋唔该前, 唔该后.. 侍应都系冇咩表情 🤨 如果间餐厅唔系喺IFC, 我以为自己食紧茶餐厅. 我哋坐outdoor, 个view 当然靓. 餐厅亦都冇特别decorate outdoor dining, 餐厅indoor dining本身装修系OK嘅, 都有fine dining feel, 不过我见都几full, 所以坐得好似有啲迫. 总括嚟讲, 食物系吸精不过冻既 🤷🏻‍♀️ 冇服务, 食环境only. 其实IFC啲餐厅都转手得几快, 如果呢
新嘅一年, 食个下午茶kick start 2021

我以为自己食紧茶餐厅.

总括嚟讲, 食物系吸精不过冻既 🤷🏻‍♀️ 冇服务, 食环境only. 其实IFC啲餐厅都转手得几快, 如果呢间餐厅质素冇变, 相信好快又会变左另一间新餐厅.