2023-12-28
.九龙城唔单止有泰国菜,仲比我发现到一间出色嘅小店 💛就连简简单单嘅Egg Benedict 都比我睇到佢嘅心思所在切得完完整整嘅粟米粒、洒上青豆,一碟简简单单嘅菜色,旁边嘅粟米青豆看似为伴碟装饰,但能看出烹调者已经为食客提供不同营养,仲有!! 旁边嘅千层薯仔都做得非常出色,好值得试下!!..当日因为唔太舒服,所以叫左比较清淡嘅Egg Benedict ,刚好粟米青豆都好岩口味😌..而朋友就叫左西班牙红虾青酱意大利饭,同样摆碟非常精致,睇得出心思,红虾爽口,新鲜,个人好喜欢用pesto调味嘅risotto..另外朋友加了一杯latte,好惊喜系咖啡师为我地拉花嘅图案系圣诞树🎄..我加配了French Earl Grey 茶壶🫖、杯都好靓,好似艺术品咁,茶味好香,但又唔会过浓,好钟意🥰………..今次普通经过都揾到一间超有心、超高水准嘅cafe,应该系我2023年度最爱cafe top 3!! 大家一定要试下😎……….地址:Lento (九龙城)九龙城太子道西428-430号地舖………..
九龙城唔单止有泰国菜,仲比我发现到一间出色嘅小店
💛
………..
……….
地址:
Lento (九龙城)
九龙城太子道西428-430号地舖
………..