2024-10-06
老荔冰室 📍荔枝角青山道495号诚信中心地下1号舖⭐️沙嗲牛肉芝士热香饼汉堡 $38早排麦当劳出咗McGriddles 之后,全世界都狂出紧啲热香饼/猪柳蛋主题嘅嘢。咁啱离开呢头就决定试吓呢个沙嗲牛version热香饼汉堡😂老实讲,其实有啲惊喜!本身我系几钟意食沙嗲牛肉的,觉得佢系好有香港茶记特色。✨食落觉得佢有dd辣,不过有芝士同埋加咗枫糖之后balance返都ok。呢个组合系比我想像中好食🤣 觉得$38可以一试⭐️老荔特餐 $83沙嗲牛肉+炒蛋+叉烧+辛辣面+秘酱鸡扒+冻柠水呢个就系正常嘅常餐咁,不过个鸡扒都几好食,个调味几啱香港口味。热香饼汉堡比较有惊喜🤣佢个装修都系想效仿旧香港嘅装修设计,又有霓虹灯又有龙凤deco,同埋佢只碟上面啲字都几盏鬼。我自费都写到打手咁🤣
📍荔枝角青山道495号诚信中心地下1号舖
⭐️沙嗲牛肉芝士热香饼汉堡 $38