#chuchu食在佐敦📍 斗滚 搬咗新舖后终于去到食!清一色好评!#chuchu推介 一直都好想去,但以前听讲话好难book到尖沙咀,所以就打消左念头!屋企人帮🐷妈庆生竟然book到!💡真系一定要book‼️我哋食7:30,入去到已经座无虚席,中间食食吓走左一轮又入左一轮,到9:30走都仲有几班人等紧!—————————————————————❣️ 斗滚四式仼食 $268 (星期五六日$298)鸡煲+海鲜盛宴+边炉+靓牛黑毛猪 +甜品·第一式· 🐥鸡煲辣度可以自己拣!Total炒4次,每次2分钟,有个qq timer计时,鸡件份量都好多,唔够可以再食!叫左bb辣,好香,平时🐷妹唔食辣都ok,鸡肉都好嫩滑!.·第二式· 🦐海鲜有鲍鱼、蛏子、扇贝、海虾、花蚬 、龙趸,有赞岐乌冬垫系底!全部海鲜都有好多蒜蓉,好香,全部海鲜都好鲜甜,好爽口弹牙!海鲜精华都渗落乌冬到!.·第三式· 🍲火锅三人以上就可以有🐷今次饮嘅呢个养生炖汤-海底椰炖乌鸡,又或者有其他选择!不过呢个炖汤真系超超超级好饮!饮落好清甜!.·第四式· 🥩靓牛黑毛猪任食手切牛颈脊、黑毛猪,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲

#chuchu食在佐敦
📍 斗滚
—————————————————————
❣️ 斗滚四式仼食 $268 (星期五六日$298)
鸡煲+海鲜盛宴+边炉+靓牛黑毛猪 +甜品

·第一式· 🐥鸡煲
·第二式· 🦐海鲜

·第三式· 🍲火锅
·第四式· 🥩靓牛黑毛猪
任食手切牛颈脊、黑毛猪,只有like佢哋社交平台嘅post,就可以任食,啲牛都好高质好浓牛味!

·自助区·🥬
出面有冻柜有打边炉配菜,丸呀、饺呀、菜呀、鹅肠呀、牛柏叶鱿鱼呀、仲有鱼皮、虾!当然唔少得有王子面、乌冬、出前一丁!连水果拼盘都有!
饮品都有好多多款选择!🧃🥤

·甜品·🥛椰汁雪燕
劲高质!平时任食边炉通常都系送雪糕今次送碗糖水!仲要系雪燕!感觉好好!即刻感觉皮肤靓左🤣
❣️ 马刀贝刺身 $168
本身想订象拔蚌刺身,但系卖晒,店员就推荐我哋试呢个推广紧嘅马刀贝!口感有啲似象拔蚌,都好爽口,仲好抵食添!

💬如果一大班人一齐食,真系好开心,气氛又好又多嘢食!
不专业评分
👅好味指数: 8/10
💰性价比: 7.5/10
👍🏻推荐: 7.5/10
—————————————————————
🏡地址: 斗滚 (宝辉阁) (佐敦)
佐敦佐敦道26E号宝辉阁2楼
👉🏻西环KongU𠮶边有分店!
🕑营业时间: 16:30/12:00 - 01:00
2024-08-08