2017-05-27
HKG C 小姐生日,揾左间有情调嘅美式传统华丽风格餐厅同佢庆祝。一步入就听到响亮歌声配住 Live Band,劲有气氛。前菜系焗蒜茸包(初头以为免费,埋单先知系付费餐前开胃菜),热辣辣,大大件,够哂香脆。餐厅做紧推广,凡点主菜炭烧牛就可以玩「一手鲜生蚝」,不负众望。。。登登登登。。。我一手拎到6只!系6只!咪以为免费送就将价就货,生蚝开出黎仲好湿润新鲜,虽然肉身唔算好大只,但口感非常爽脆,啖啖海水味。焗田螺忌廉薯蓉,用香草同牛油焗,上枱劲香,一口一粒,滋味!带子蟹肉露荀宽条面,粒带子有掌心咁大,蟹肉可能混入左忌廉汁𥚃边,所以唔系好食得出,虽然系咁,但个汁煮得好 creamy,芦笋都好爽口。炭烧美国肉眼扒,分量十足,配一份薯条、烧汁、同蔬菜,块扒足12安士,三成熟刚刚好一切开肉汁出晒嚟,不过略嫌淡口,如果配埋岩盐咁就 very good 喇。香煎鳕鱼伴鲜蚬配红花忌廉汁,咪睇小份鳕鱼,成份鱼扒劲厚肉,蚬又多,两个人净系一齐食呢样都够饱,鱼扒咁厚一般会煮得过熟同鞋口,但呢道菜鱼肉好似半生熟蛋咁好滑身。铁板酱焼猪仔厚肉排,唔知系乜🐷种,比平常猪仔骨,呢个肉同骨都较厚身,之但系煮出黎依然好嫩口
焗田螺忌廉薯蓉,用香草同牛油焗,上枱劲香,一口一粒,滋味!
铁板酱焼猪仔厚肉排,唔知系乜🐷种,比平常猪仔骨,呢个肉同骨都较厚身,之但系煮出黎依然好嫩口,酱汁味道入哂,跟配薯条 perfect match。
HKG C 小姐都好满意呢餐生日饭,感恩🙏🏻