2018-08-24
$28个儿童餐,仲有玩具送!啱啱去完旺角新世纪MOKO新开嘅「翡翠拉面小笼包」,佢哋新出嘅翡「趣」儿童餐真系好抵! ($28系特价,其实就算原价$38都唔贵)个儿童餐好丰富,有两个豆沙包、两条脆皮春卷、一碟胡麻酱拌菜、一个拌面同冻豆浆,除咗春卷畀爸爸食咗,BB成餐食到唔停口。至于我哋都有好嘢食,见到新出嘅夏日限定餐单,好多蕃茄菜式,我哋当然要试吓,个蟹肉蕃茄冷面好清新又足料,个面我见到师傅系即拉㗎㖭 😃👍🏻 师傅超好笑容又nice,仲不停同BB say hi,所以我哋成餐饭都食等好开心。我亦推荐个鱼干麻酱拌秋葵,一啲都唔会滑潺潺,爽脆带点咸香,好滋味呀。当然每次嚟亲我都必点四川口水鸡、清炒虾仁、上海小笼包啦!饮品方面都有新搞作,我哋叫嘅柠檬洛神花茶同鲜橙绿茶,都酸甜兼备,开胃又消暑,真心好饮!甜品方面,呢度嘅酒酿丸子好够酒香,绝无欺场!而老公就大赞个姜茶汤丸够辣,姜味好足,而且两粒汤丸劲大粒又烟韧,芝麻馅嘅甜度刚刚好,食完唔会腻。呢度嘅位仲要好寛敞,又有BB椅,真系好啱带小朋友嚟食饭。我上网check 过,除咗旺角MOKO,铜锣湾时代广场、沙田新城巿广场都有提供翡趣儿童餐㗎。