2023-12-26
✨刺身:三文鱼、吞拿鱼、油甘鱼、带子、鲍鱼我地都冇特别expect刺身好有鲜味🙈😂质素上OK啦,三文鱼少少弹牙,有淡淡嘅三文鱼香🍣我就狂叫三文鱼过瘾下🧡🧡✨寿司:花之恋、鹅肝寿司就系普通花之恋啦,几块三文鱼包住饭同沙律酱,只系相对细旧啲,食落少啲负担感。而鹅肝系唔好食嘅,有一浸膻臭味😂唔建议试伏😵😵🤢✨炸物:虎虾天妇罗、蟹柳天妇罗、炸榴梿、炸蚝最钟意一定系炸榴梿,榴梿香好浓郁💛💛,呢个炸蚝都唔腥,咬每一啖都有啲水分~天妇罗就系普通𠮶啲 冇咩特别。✨榴梿第一次听日式放题有得叫一嚿嚿嘅榴梿🤣🤣有个frd好钟意榴梿就不断叫,其实系咁叫 都好似抵咗咁💛榴梿都大旧,唔算好新鲜啦,不过都几香😋✨手卷海胆同拖罗手卷真系不了不了😅好彩细细旧咋…✨熟食✨有虾串、蒜香带子、蒜香蚝、芝士虾、鸡软骨串等等👈🏻蒜香方面,真系落太多蒜😂😂不过啲蒜粒几好食,有啲似旺旺脆饼嘅味,带子同蚝就唔算新鲜,蚝有少少腥味。芝士虾唔会好腻,好浓味就真🦐。而鸡软骨加嘅调味料好多,微微辣+咸咸地,好有食欲。--自助区-小龙虾多士同炸鲜奶最好食,其余偏普通,雪糕方面我好满意 好多样化😍😍硬软雪糕都有 又多口味同品牌(eg. Häage
✨寿司:花之恋、鹅肝寿司
✨炸物:虎虾天妇罗、蟹柳天妇罗、炸榴梿、炸蚝
✨榴梿
✨手卷
海胆同拖罗手卷真系不了不了😅好彩细细旧咋…
✨熟食✨
-自助区-
小龙虾多士同炸鲜奶最好食,其余偏普通,雪糕方面我好满意 好多样化😍😍硬软雪糕都有 又多口味同品牌(eg. Häagen-Dazs!!)又有雪条!软雪糕方面 当日有牛奶味同蜜瓜味,呢2只口味都系有淡淡嘅香,甜甜地,质地上唔算滑身。另外都有好多甜品,我净系食香芋cream同tiramisu,呢2个都系细细盒,食落冇罪恶感,而且几好食😋
饮品好似有咖啡机、好多罐装同纸包饮品,不过我饮茶同清酒。冷泡茶有原味同桃味 都系贪健康唔肥先试下饮,清酒睇落好清 饮落几刺激😂