2019-07-08 2103 浏览
好耐冇嚟,因为冇人陪啰😄⋯⋯两星期前左右订位,估唔到咁快有😄,或者平日真系容易啲订位👍。同样地😁,行政套餐都唔啱食😄,散叫好啲😄。睇过今日点心😳,冇肠粉😭,有啲失望😞。点心都系啦,每笼有3件,但都可以改成人数咁多件,价钱照样计👌。我地去到,客人仲未离开,咁我地坐出面点住食物先,服务员仲好贴心问,我地赶唔赶时间添😄,我就唔赶,同行赶啲😅。安排到我地坐窗口位,饮水仙丫🙏。一阵就送咗碟乳猪😳,厨师请我地食😄,乳猪皮脆肉嫩,仲少咗啲肥肉😋,原来系厨师切咗啲去,冇咁罪恶感😄👍。虾饺皮薄虾肉够弹牙👍。烧卖猪肉同虾嘅黄金比例冇得顶👍虾籽蟹肉春圈,皮脆、蟹肉鲜👍瑶柱小笼包汤汁鲜甜👍桂花苹果叉烧盏,桂花味清香,叉烧细细粒系半肥瘦嘅,一啖一个真系好满足👍叉烧菠萝包,菠萝包香、皮松化👍皇汤鸡丝羹,皇汤即系鸡汤,煲咗6小时以上,但系饮落口好浓嘅味道,有啲怪怪地😅。鲍汁花胶鲍鱼丝炆面,服务员帮我地分埋上枱,一丝丝嘅鲍鱼,花胶就感觉到涨口,面条弹牙有咬口唔会太腍👍最后想叫甜品,但我地都巳经好饱😄,点知再送上甜品😳。奶皇流心笑口枣👍合桃酥👍桂花糕👍又系非常满足嘅一餐😄,下次再嚟食好啲😁。
同样地😁,行政套餐都唔啱食😄,散叫好啲😄。
睇过今日点心😳,冇肠粉😭,有啲失望😞。
安排到我地坐窗口位,饮水仙丫🙏。
虾饺皮薄虾肉够弹牙👍。
烧卖猪肉同虾嘅黄金比例冇得顶👍
虾籽蟹肉春圈,皮脆、蟹肉鲜👍
瑶柱小笼包汤汁鲜甜👍
叉烧菠萝包,菠萝包香、皮松化👍
最后想叫甜品,但我地都巳经好饱😄,点知再送上甜品😳。
奶皇流心笑口枣👍
合桃酥👍
桂花糕👍
又系非常满足嘅一餐😄,下次再嚟食好啲😁。
是日点心
乳猪