Book mark 咗呢间小店一段时间,不过佢主要做午市,晚市一星期只有一晚(星期四),呢晚终于约到朋友嚟一试,即使挂咗3号波,我哋都风雨不改小店Menu选择主要有两款:肉骨茶 同 叻沙. 我哋order 咗各一🔸招牌肉骨茶套餐 $70即时饮一啖落肚,暖笠笠,药材味刚好,唔会太浓朋友话个”肉骨茶”嘅味道令佢谂返起细𠮶同爹哋妈咪去星马旅行嘅时候一早去地度小店食肉骨茶嘅回忆,啖汤唔止暖胃,仲暖上心头呢~🥰除咗当归,老板话”肉骨茶”仲落咗二十几款药材同香料去肴制,既养颜、护理脾胃,仲有提高血液循环嘅作用肉肉可以同老细讲你喜爱的肥瘦比例记住要点吓辣椒豉油一齐食*套餐 同 单点 嘅分别系:套餐多咗 油条 同 白饭🔸叻沙 $70老板一放低碗面,我哋觉得最抢眼嘅系正中间𠮶棵郁郁下嘅植物仔原来棵植物仔系”叻沙叶”老板话可以原块叶食,或者搣碎捞埋落个汤度食呢次系我哋第一次食”叻沙叶”,味道好香浓(我哋即时谂起越南汤面嘅 香花菜、金不换……)个叻沙汤底清香,微微辣唔会死咸,唔会太杰太糊口食完成晚都无口渴感,亦唔会滞住滞住配料方面:蛳蚶最出色,好鲜甜虾虾选用咗虎虾,鲜味弹牙鱼片软滑,建议配埋一啖叻沙叶去食,

🔸招牌肉骨茶套餐 $70
即时饮一啖落肚,暖笠笠,药材味刚好,唔会太浓
肉肉可以同老细讲你喜爱的肥瘦比例
记住要点吓辣椒豉油一齐食
*套餐 同 单点 嘅分别系:套餐多咗 油条 同 白饭
肉骨茶

🔸叻沙 $70
老板一放低碗面,我哋觉得最抢眼嘅系正中间𠮶棵郁郁下嘅植物仔
原来棵植物仔系”叻沙叶”
老板话可以原块叶食,或者搣碎捞埋落个汤度食

个叻沙汤底清香,微微辣
唔会死咸,唔会太杰太糊口
食完成晚都无口渴感,亦唔会滞住滞住

配料方面:
蛳蚶最出色,好鲜甜
虾虾选用咗虎虾,鲜味弹牙
鱼片软滑,建议配埋一啖叻沙叶去食,味道即时升呢 🆙
豆卜吸满汤汁,好惹味
另外仲有鸡蛋、芽菜

而面嘅选择有 米粉、油面 或者 米粉+油面,我就拣咗大份米粉、细份油面嘅掺掺喇,觉得咁样嘅口感比例最适合!
叻沙

呢间one-man band 嘅小店简单舒适 ,老板亲切
墙上贴有老板嘅师傅到星马当地试过肉骨茶店嘅小小品评
食物味道保持传统风味之余亦食得出老板嘅用心改良