2021-09-20
就嚟到自己生日 当然把握机会约朋友出去食好啲🥳平时路过呢间Pizza Pig 都好多人带埋狗狗一齐食🐶装修又靓又Chill 所以就bookmark左呢度黎开生日party🌟Ahi Tuna Tartare ($148)吞拿鱼粒再加上新鲜嘅青瓜同埋牛油果 食落完全唔会有油腻嘅感觉脆片莲藕亦都好特别同埋令到菜式嘅设计特别d系一个唔错嘅starter😋 .🌟Premium Italian Cold Cuts & Assorted Italian Cheeses ($188)呢个cold cut and cheese board 都好抵食上面铺满左唔同种类嘅冻肉同埋芝士🧀 好似去酒店食自助餐咁我哋最钟意圆辘辘嘅mozzarella cheese🥰好香牛奶味而且一啲都唔腻 配埋酸面包同冻肉一齐食都好夹.🌟30“ Long Pizza ($368){Our specials - Signature Piggie, Smoked Salmon}餐厅叫得做Pizza Pig当然 Pizza就系主角!🍕呢个Pizza真系超级震撼🤯 有成30吋长 直情同张枱一样咁长店员首先攞两个筒放喺
平时路过呢间Pizza Pig 都好多人带埋狗狗一齐食🐶
🌟Ahi Tuna Tartare ($148)
脆片莲藕亦都好特别同埋令到菜式嘅设计特别d
系一个唔错嘅starter😋
上面铺满左唔同种类嘅冻肉同埋芝士🧀 好似去酒店食自助餐咁
我哋最钟意圆辘辘嘅mozzarella cheese🥰
好香牛奶味而且一啲都唔腻 配埋酸面包同冻肉一齐食都好夹
🌟30“ Long Pizza ($368)
餐厅叫得做Pizza Pig当然 Pizza就系主角!🍕
店员首先攞两个筒放喺枱面再晾呢个特长Pizza上去
至于Pizza嘅馅料都好丰富 配搭同调味都恰到好处😚
我尤其钟意Signature Piggie 辣肉肠同其他配料都切到好细粒
令味道融和一齐 食起黎亦都唔会掉晒落街 真系好有心思
餐厅采用薄饼底 所以趁热食味道更佳
🌟Prime Seafood Risotto ($198)
呢个意大利饭有浓浓嘅蕃茄味🍅
而且又配上唔同种类嘅海鲜 例如蚬、青口同虾🍤
🌟Beef Cheek Risotto ($188)
另一个口味嘅意大利饭就有满满嘅牛肉汁
仲加上芝士同蕃茄 配埋腍到一丝丝嘅牛面颊 非常惹味
🌟Grilled USDA Black Angus Rib-eye Steak ($310)
牛扒煮得啱啱好 切起黎都见到肉质粉嫩🥩
食落仲有啲炭烧味 而且油脂分布都好均匀
好欣赏佢嘅配菜焗薯 好香牛油味
🌟Crispy Pork Knuckle ($308)
呢度嘅猪手都好有惊喜 不愧系pizza pig
大厨整到猪手嘅外皮好脆而猪肉亦都好滑🍖
加上少少芥末酱简直系人间美食😋
🌟Sangria ($78)
见到西班牙水果酒就忍唔住点🍹
呢度除左有好常见嘅red wine sangria 之外仲有white 同pink
所用嘅酒同水果都会有分别 我试左个white都唔错 味道几清新
🌟Oreo Madness ($72)
甜甜嘅Oreo 奶昔亦都好香浓
就好似一边食pizza 一边食甜品 真系好夹
🌟Banana Nutella Pizza ($88)
正所谓食甜品有第二个胃 就算食左成张枱咁大嘅pizza 都食得落
我地甜品再食左个甜嘅pizza
饼底的确似系平日嘅薄饼饼底嘅味道
不过上面就系用左杂莓🫐、香蕉🍌、雪糕🍨同Nutella酱
🌟Tiramisu ($88)
呢度嘅Tiramisu 都好出色 甜度同埋酒嘅份量啱啱好
所以成个甜品好balance 为今餐画上完美句号🍰