2023-10-03
二访Coffee Break, 抵吃晚市二人套餐将军澳之友, 无饭情侣, 近近地又再次光临$368有扒有意粉, 仲有前菜, 餐汤, 甜品及饮品你话系咪超值丫, 自己煮都唔止呢个价, 仲要用好多时间去准备同洗碗!所以2个人出去食系有著数咁啱坐咗起冷气位, 有d冻, 所以点咗杯蓝莓果粒茶平时钟意饮d带甜味嘅花果茶, 虽然味道带甜, 但饮落口系无甜味, 不过店主都好贴心, 附上一小杯蜜糖来迎口大家口味!记得上次都系点"二人晚餐", 今次menu已经转咗少少餐汤是南瓜茸汤, 先来个热身, 汤是杰身, 是真材实料 (不过忘了影相)然后点返上次也吃过的前菜 罗马生菜配烟三文鱼依然都系好大份及摆盆精美, 半棵罗马生菜上面仲有烟三文鱼, 流心蛋, 车厘茄, 面包粒, 劲丰富如果我一个人食哂呢份都饱咗男友无牛无肉不欢, 所以扒类会以牛为先 美国安格斯肉眼扒唔好以为二人餐咁嘅价, 会比d劣质货客人, 大家睇相就知有卖相都有质数, 看看旁边的伴菜, 一点都不求其, 是有排序过的, 看似一束花, 很精致!外边带点焦脆, 肉质够腍嫩松子仁青酱带子意粉一上台就传出好香嘅罗勒草气味我钟意食呢度嘅意粉, 佢唔系求其起
将军澳之友, 无饭情侣, 近近地又再次光临
$368有扒有意粉, 仲有前菜, 餐汤, 甜品及饮品
所以2个人出去食系有著数
咁啱坐咗起冷气位, 有d冻, 所以点咗杯蓝莓果粒茶
不过店主都好贴心, 附上一小杯蜜糖来迎口大家口味!
记得上次都系点"二人晚餐", 今次menu已经转咗少少
然后点返上次也吃过的前菜 罗马生菜配烟三文鱼
如果我一个人食哂呢份都饱咗
男友无牛无肉不欢, 所以扒类会以牛为先 美国安格斯肉眼扒
唔好以为二人餐咁嘅价, 会比d劣质货客人, 大家睇相就知
外边带点焦脆, 肉质够腍嫩
松子仁青酱带子意粉
一上台就传出好香嘅罗勒草气味
我钟意食呢度嘅意粉, 佢唔系求其起面头倒d汁上去便了事,
而把酱汁将意粉捞均才上碟, 所以每条意粉都会黏著酱汁
青酱入面仲加有洋葱粒, 所以食起时更香口, 有点像青色版卡邦尼意粉咁, 有点creamy
两大粒带子, 厨师把带子底面都香煎过, 内里的肉仍是鲜嫩, 好好味!
虽然将军澳都好多商场同食肆, 但呢度难得男友也会再想去的地方
抵吃, 又坐得舒服!