一向好钟意食蚝🦪嘅我,见到中环呢间开左无耐嘅任食牡蛎店,就约埋fd一齐去「蚝」食一下!🌟$398可以放题一小时,如果想食耐d可以要$498 食1.5小时。不过个人觉得1小时都好够了,因为食蚝可以好快食到,而且其实点12只左右都好够,同分分钟差不多回本😆🌟前菜拼盘九宫格- 九宫格有8品,除左适合打卡之外,其实制作都几用心有水准- 先说🐟二色烧活白鳗,就咁烧果款嘅鱼肉好嫩滑,外层够香脆。另一款配了酱料就几香口,材料新鲜-鲜甜吞拿鱼蓉下面竟然加了天妇罗紫苏叶,食落去脆口有心思- 另外其实九宫格嘅喜多嬉牡蛎茶溃饭都好香蚝鲜味,粒粒饭都超入味😋食过前菜,就可以「蚝」食一番!🦪牡蛎刺身- 估唔到只只蚝都大大只,而且好肥美😍个人比较喜欢生蚝,味道几鲜,而且食落有淡淡的鲜甜味😋上面还加了柚子jelly,味道更有层次感。-食多几只后,真系满口鲜甜蚝味。🦪烧牡蛎- 另外仲可以食熟蚝,估唔到烧过后都keep到大大粒蚝肉,胀卜卜的无缩水😆- 旁边有6款酱,包括芝士、蒜蓉、xo酱等,配烧蚝食一流。个人比较喜欢加蒜蓉,比较惹味。✨烧帆立贝- 放题仲可以点烧帆立贝,都几大粒肉,熟度刚刚好,好够鲜甜,口感好。个人建议

前菜拼盘九宫格

🌟前菜拼盘九宫格
- 九宫格有8品,除左适合打卡之外,其实制作都几用心有水准

-鲜甜吞拿鱼蓉下面竟然加了天妇罗紫苏叶,食落去脆口有心思

食过前菜,就可以「蚝」食一番!

🦪牡蛎刺身
-食多几只后,真系满口鲜甜蚝味。
烧牡蛎

🦪烧牡蛎

✨烧帆立贝
- 放题仲可以点烧帆立贝,都几大粒肉,熟度刚刚好,好够鲜甜,口感好。个人建议加芝士酱一齐食,好浓香creamy
- 不过始终系🦪放题,紧系食多d蚝🤩🤩

串烧
牡丹虾

另外都想朋友食得尽兴d、点了串烧😆😆估唔到都几用心
🍢豚板肉
- 皮烧到好香,入面juicy
🍢烧鸟脚筋
- 真系唔系常见嘅款,烧得香口之余,好有嚼劲
🍢成吉思汗羊肉串
- 肉质软香,入面juicy、几好味😋
🦐牡丹虾
- 真系好鲜甜虾肉,啖啖虾香。

下次想食蚝时,再来任食肥美日本大size生蚝 😍😍
前菜拼盘九宫格
烧牡蛎