今晚一行4人放工happy hour 嘅场地转左去食桥底辣蟹🤤 我哋四个人都系超大食,所以一坐低就索性叫咗个四人餐, 贪佢份量足够,唔洗谂又多款式 先黎一个招牌炒辣蟹,只蟹都几厚肉,又甜又多膏,加埋无得输既爆炒辣葱蒜,劲惹味 之后系蒜蓉粉丝蒸蛏子皇,个蛏子本身新鲜鲜甜,普通跟蒜蓉粉丝甜豉油呢个组合已经系超夹,唔洗花巧👍🏻 之后拣埋柚子脆香骨,贪佢有酸甜味醒胃食落ok 正常,唔会鞋口之后就系每人一盅花胶杞子炖鸡汤 , 热辣辣,鲜甜又暖胃,仲有旧花胶 第5味系霸王鸡,正正常常,鸡肉嫩滑,即使浸住啲豉油都唔会咸,配合埋上面嘅配料,增加左佢嘅香味,都几好食。第6味系清蒸海沙巴斑仔,同平时宴会食既鱼一样,只要条鱼一新鲜,配合最简单嘅清蒸烹调方法,上面加上葱丝再配以甜豉油点缀,已经非常之鲜味好食 第7味就系蒜蓉炒杂菜,呢个就正正常常冇乜特别,唔会好油最后一样就系蟹油银牙炒面。合共七样𩠌一个汤,最后仲要送埋糖水,真系劲抵食😍😍

之后拣埋柚子脆香骨,贪佢有酸甜味醒胃
食落ok 正常,唔会鞋口

第7味就系蒜蓉炒杂菜,呢个就正正常常冇乜特别,唔会好油