2016-07-11
又嚟到懒洋洋的星期日,木羽小姐起床后第一件事少不免都系「食」突然醒起屋企附近开左间几靓嘅新餐厅(其实都开左两三个月...),就近近地食个靓Brunch先入到餐厅,我地拣左张长枱坐,坐位空间感刚刚好,坐得舒服系食假日Brunch嘅首要条件侍应有礼貌地递上Menu,木羽小姐好快速地拣左紫薯饭配鸡排(食饭?说好的Brunch呢?🤔)出餐速度都算快,先上是日餐汤我唔记得问侍应系咩汤😝我谂系南瓜汤?我自己就觉得一般,味道淡左少少,但木羽小姐饮到咁...以佢咁嘴刁,即系都尚算不错的🌝接住就上主菜,紫薯饭只色几靓🍠🍠食得出系足料,色水都系紫薯本身染出嚟嘅,可以放心畀小朋友食,但饭身略为硬左少少,可以煮软少少就Perfect啦!(纯粹个人口味)建议再加多少少汁会好味啲;至于鸡排味道唔错,肉质都刚好,整体都系好食嘅轮到木羽小姐嘅至爱出场,士多啤梨乳酪沙冰连我都觉得好饮😆😆😆两个大小细路好满足好写意地完成个Brunch啦!👯第一次光顾感觉很好,店内环境舒服装潢好有气质好靓食物有质素侍应又有礼貌希望会Keep住呢四个我会期待不久嘅将来再嚟帮衬的🙋🏼🙋🏼
出餐速度都算快,先上是日餐汤
紫薯饭配鸡排
连我都觉得好饮😆😆😆