2016-04-23
识朋友讲缘份。。呢班朋友只系用一年建立友情就keep 住友谊超过10年了每一次有朋友生日都会借d意出黎食饭,点难约都会就到的18:30黎到,唔需要等位直入不过可能星期五关系有讲明用餐时间限于一小时三十分因有朋友生日想比个惊喜朋友我在拎位前已同waitress夹定甜品想写上happy birthday Waitress很好的,亦很配合,在甜品来到前也没有穿崩,我感安慰讲讲食物:1.) House Salad沙律味道好清新,圆形片状是青苹果片,整体唔会过多沙律酱令轻食变得腻,食饭前食d菜健康d嘛2.) 头盘头盘有炸鱿鱼、炸三文鱼波、炸虾、烧带子、蒜头粒、风干火腿,配点沙律酱及一只近似泰式的香草酱吧,为食妹都系觉得炸野都系配沙律酱夹d食物味道几好,4个朋友边食边倾,这个当happy hour 小食都不差呀,食物size 都是一口的,唔会食到过饱丫,为食妹本身好怕三文鱼的腥味,今日唔小心食到炸三文鱼波竟然无事,仲食晒成粒3.)黑松露什菌意大利饭(为食妹无信用卡优惠及无set lunch都必单点的食物之一) 无平都要食,系因为黑松露味道够出、什菌够多,意大利饭软硬度适中。。不过如果得两个人,仲要
每一次有朋友生日都会借d意出黎食饭,点难约都会就到的
18:30黎到,唔需要等位直入
不过可能星期五关系
有讲明用餐时间限于一小时三十分
因有朋友生日想比个惊喜朋友
我在拎位前已同waitress夹定
甜品想写上happy birthday
Waitress很好的,亦很配合,
在甜品来到前也没有穿崩,我感安慰
讲讲食物:
1.) House Salad
House Salard
2.) 头盘
Appetizer Platter
黑松露什菌意大利饭
4.)烟肉忌廉汁意粉 (为食妹无信用卡优惠及无set lunch都必单点的食物之一)
烟肉忌廉汁意粉
5.) M6和牛配虎虾pizza
M6和牛配虎虾pizza
Pizza上的和牛并没有弄至全熟,啱晒我呢d唔怕生肉的人,为食妹先食一啖原汁原味和牛味道,食得出并不是普通牛肉味、亦没有雪藏味道,很鲜味,虾亦没有雪味,第二啖为食妹配以黑椒粒去享用,牛肉配黑椒味,始终都系为食妹的食法, 就好似食馒鱼要用馒鱼汁先好味
(题外话, pizza食唔晒,屋企有焗炉的朋友记住take away,用焗炉焗返热食,一样脆同好味的)
6.)香橙云呢嗱雪糕朱古力tart
香橙云呢嗱雪糕朱古力tart
因为用信用卡优惠,扣埋主角每人只系$270食到呢餐好野食,抵食啦~
朋友说2人平日来,食牛扒仲抵。。
嗯。。我好认同。。。
此餐厅的牛扒亦是推介的