屯门嘅Pizza Express系唯一一间分店可以用App订位嘅,所以星期六晚就Book咗枱食晚饭,我哋五个人叫咗个四人餐其实都够饱,个Set$499,有2️⃣个前菜、4️⃣个主菜同4️⃣杯汽水,都算几抵嘅。但咁啱觉得全部加钱嘅都比较开胃同啱心水🙈,所以叫下叫下又唔止果个价钱,下次叫返唔使加果啲先。其实每碟嘢份量都唔算大,不过我哋唔太肚饿所以ok。2款前菜都系配面包🍞的,都几啱一班人Share食,意式焗肉丸🍝唔错,而面包球就系一贯嘅好食。另一款牛油果🥑蕃茄沾酱我觉得还好,无咩特别。蟹肉🦀白酒汁意粉(+25),个汁几好味,搭柠檬🍋微酸更出,而且个意粉几弹牙,但个量真系好少,每人分到一啖到😅,就算一人食都唔够。蕃茄🥫海鲜意粉(+25),呢个个份量竟然俾另一款多,而且真系好多海鲜🍤🐙,不过有少少辣🌶系唔expected嘅,我自己就几like个汁,好味。🍕北京烤鸭簿饼(+15),嚟咗咁多次终于第一次食,嗯系几有果个风味,有葱同青瓜粒🥒,但啲鸭肉🦆少得可怜。一片Pizza得一细嚿3cm到,葱就超大量,味亦麻麻不了。🍕软心芝士簿饼(+25),我几钟意呢个,水牛芝士🧀配车厘茄🍅好夹,而且我觉得个芝士唔算漏,不过

牛油果蕃茄沾酱
意式焗肉丸

蟹肉白酒汁意粉

蕃茄海鲜意粉

北京烤鸭簿饼

🍕软心芝士簿饼(+25),我几钟意呢个,水牛芝士🧀配车厘茄🍅好夹,而且我觉得个芝士唔算漏,不过我唔钟意橄榄。🙈
软心芝士薄饼

最近额外加配咗Tiramisu($68)🍰,上碟都几唔错,大大嚿,比较特别嘅系偏白色,而唔系啡色咖啡粉较多,另外我钟意佢够湿,个芝士亦都好好食,唯一系唔够酒味。
Tiramisu

好耐无食过Pizza Express,今次食返感觉几唔错,食物不俗,🍝意粉比🍕Pizza好食,套餐抵食,唯一美中不足系啲Staff服务麻麻,一入去嘅时候又呼喝我哋,又落漏单,有侍改善。🤷🏿‍♀️
2019-06-29
意式焗肉丸