2020-12-02 142 浏览
«1130»超阔落共用工作空间 × 高水准CAFE﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣同朋友庆生黎到呢间湾仔楼上cafe,一上到去怀疑自己去错地方,因为地方真系好大,仲有室外露天座位!原来系cafe兼做埋co-working space等附近嘅返工一族可以系度一路食一路做野<( "´༥`" )>▷40℃三文鱼 $98▶油封鸭髀 $108我地4人都觉得呢两款main最吸引!其中慢煮三文鱼系公认最好食,肉质细嫩,界乎刺身同半熟鱼扒之间嘅质感,入口即融~最特别系将鱼皮分开处理,整成好似平日食嘅炸鱼皮铺系面,令整体口感更丰富更有层次。而且薯蓉都系我爱嘅creamy口感!!油封鸭髀反而冇想像中咁好食,肉质比起慢煮当然冇咁嫩,切开都系一丝丝嘅鸭肉,主要靠个酱汁去提升返个味~▷烧牛舌.焦糖洋葱 $98▶猪腩肉.大蒜丝沙律 $78▷配意式香草面包烧牛舌🥰猪腩肉🥰两款都食到幸福嘅感觉☺️ 个牛肉质软腍到完全轻易咬开,同香甜嘅洋葱都好夹!而猪腩肉就整到层皮烟韧,keep到有咬口,配大蒜丝沙律减腻又清新。同埋Focaccia面包有厚度但女松软,有啲似食紧厚pizza咁,中间气孔又吸到上面嘅汁
«1130»

▷烧牛舌.焦糖洋葱 $98
▶猪腩肉.大蒜丝沙律 $78
▷配意式香草面包

烧牛舌🥰猪腩肉🥰

同埋Focaccia面包有厚度但女松软,有啲似食紧厚pizza咁,中间气孔又吸到上面嘅汁,好好嘅配搭~

▶虎虾辣番茄酱意粉 $108
▷12 Hours Cold Brew $+5
▶Ice Cold Brew Latte +$10
▷Hot Chocolate +$5

另外嗌多个🍅pasta,酸甜之中带点辣几惹味🍝 留意返个茄汁唔系汁,系蕃茄蓉黎架!啖啖都系茄味十足。

饮品方面我地都觉得中规中矩,始终都系食物出色啲,推荐!特别系慢煮三文鱼🧡

依家餐厅开埋午市,咁就多啲机会可以食到,同埋地方够大都唔怕太迫可以坐得舒服啲~💛
﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
Drip by Social Club