2017-05-29 683 浏览
下雨天的周末, 走到北角的 咖啡小店避雨, 灯光柔和感觉很和暖。 应该是装修吧?😅 门口一角放了一条木梯子及一个黑色大垃圾袋, 差点不敢走进去呢 😅😅😅坐到吧台的位置, 冷气是殓房级数, 点了一杯热朱古力$42, 比咖啡还要贵呢, 店员问: 介唔介意去收银台付款? 老实说,其实很介意呢,因为一点也不想动 😂😂😂热朱古力两分钟后送到, 哗 ~ 42蚊嘅朱古力, 本来谂住专卖咖啡 嘅小店 会冲出 很漂亮的热朱古力, 真系估唔到会系呢个样 😂😂😂理性话我知, 个样再靓, 同杯嘢饮好唔好饮, 系冇直接关系嘅~ 但42蚊系可以 买杯更好质素 及服务 嘅朱古力~ 😑热朱古力温度适中,唔会太热 破坏牛奶本身嘅甜味, 奶泡尚算细密, 而朱古力 有少少甘唔会好甜, 个样就…… 😂 。望下隔离个靓姐杯咖啡, 个样靓好多㖞~ 咖啡店果然系专注喺咖啡啰~ 😂😂😂