2009-04-13
一间非常唔显眼,但出奇地又平又靓嘅餐厅。话佢唔显眼,系因为我朋友住响楼上都唔知呢间餐厅嘅存在。而我,响楼我经过几次,根本就冇注意到呢间餐厅有招牌。就算有,凭𠮶个响三楼,又霉又黑嘅招牌,相信好少人会入去。简直系沧海遗珠,宣传上嘅悲剧!呢间餐厅嘅装修好好,暗暗哋好似中式西餐厅𠮶只,啲位够阔,卡位有皮座位,重有好多六至八人嘅枱,应该会好适合大班人去。午餐烧烤,$38一位,钟意可以自己烧,惊烧得差就可以叫厨房煮,一样价钱。一人一碟肉,以价钱黎讲,算好大碟,起码去food court都唔会俾咁多你。重有几碟配菜,汤、饭、饮嘢同甜品,真系好鬼正。配菜除咗平时𠮶啲泡菜之类之外,居然会有韩式炒年糕!呢啲系平时要俾钱嘅特式小菜,呢度就当配菜请你食。而碗汤,其他餐厅俾嘅系清汤,顶多有片白萝卜同葱,但系呢度嘅汤系有汤渣嘅(最正𠮶忽),重居然有只蚬响里面,简直系惊喜!饮嘢有菊花茶同酸梅汤拣。好细杯,但系起码个菊花茶唔系过甜。而甜品系青柠啫哩。唯一唔好系,只甜品匙羹洗唔干净,有啲上手嘅嘢痴咗响度。咁多嘢先至$38加一,去边度揾?夜晚任烧都只系$128,揾日一定会去。
唯一唔好系,只甜品匙羹洗唔干净,有啲上手嘅嘢痴咗响度。
咁多嘢先至$38加一,去边度揾?
夜晚任烧都只系$128,揾日一定会去。