2021-07-15
$48 一只鸡呀❗️唔系唔试呀❓主打外卖$48 一只烤鸡🍗姐姐会俾个纸袋你袋住 隔住个袋都feel到佢热辣辣🥰打开袋就系好普通咁用牛油纸包住只鸡😟 疫情底下会希望有个再卫生啲嘅包装🦠不过算啦$48仲想点骤眼望表皮唔脆🤨系似KFC蜜糖烤鸡𠮶种皮 都够干身同埋见到有黑椒佐味 个底都有少少汁漏出黎 一搣开先知原来好淋😝唔使点样留啲骨同肉都分开晒 鸡髀位置打开都有肉汁🥳但系鸡胸就冇乜惊喜同想像中一样咁柴😕味道方面真系偏咸😂但系真系好似唔甜嘅KFC蜜糖烧鸡(香港绝左种啦俾返个童年回忆我😭)佢有配黑椒汁 而且食得出个汁有洋葱所以第一啖系甜🧅但后劲系好咸🗿所以点咗个汁嚟食肉嘅话第一啖好食因为中和咗个咸味第二啖就咸到仆喺到🤪其实个鸡系几好食 饮住汽水应该可以食得晒成只🍻但系比较推荐你买返屋企做手撕鸡送饭或者配沙律食 再唔系今日食一半第二朝再带饭都系悭家嘅好选择👍🤑