2023-02-25 1183 浏览
而家唔系兴巨大化就系迷你版😆早前呢间出名卖超巨型菠萝包、开心果布甸包,今日经过见到佢有迷你挞卖,二话不说买返几个先▶️ 迷你紫薯挞 ($7)呢个令我谂起冲绳啲紫薯挞💜虽然挞系迷你,但系紫薯蓉成座塔咁高,用间尺度过有4cm咁高㗎!上面仲有一粒mochi仔,同埋洒左少许紫薯粉,好打卡-able味道有惊喜😍超级好食!几香紫薯味,感觉冇乜加糖所以味道天然,系三个挞入边最唔甜𠮶个🍠紫薯蓉好滑身,唔知点解外面「硬」少少咁,形成一层皮嘅口感,几得意Mochi已经系成个挞最甜嘅嘢,咬落少烟韧,同紫薯挞几衬挞皮做得好好,相对薄身👍🏻香牛油味而唔油腻,咬落仲好似曲奇饼咁脆口▶️ 迷你杂果挞 ($7)除咗杂果之外,仲有净士多啤梨/芒果味,悉随尊便我呢个就有芒果🥭士多啤梨🍓奇异果🥝钟意佢用吉士馅,而唔系朱古力或者忌廉吉士馅好挺身,好香鸡蛋味🐣偏甜但可以接受本身啲生果都好甜,估唔到奇异果唔酸,生果多汁但唔会整软个挞皮▶️ 迷你栗子挞 ($7)同紫薯挞差唔多,只不过系上面洒咗糖霜同样好香栗子味,比起紫薯蓉「沙」少少糖霜只系装饰用途,成个挞食落唔太甜栗子控嘅你一定要试吓🌰-如果大家唔钟意食迷你可以买返正常size ($2
而家唔系兴巨大化就系迷你版😆

▶️ 迷你紫薯挞 ($7)
呢个令我谂起冲绳啲紫薯挞💜
迷你紫薯挞

味道有惊喜😍超级好食!
Mochi已经系成个挞最甜嘅嘢,咬落少烟韧,同紫薯挞几衬

▶️ 迷你杂果挞 ($7)
除咗杂果之外,仲有净士多啤梨/芒果味,悉随尊便
我呢个就有芒果🥭士多啤梨🍓奇异果🥝
迷你杂果挞

钟意佢用吉士馅,而唔系朱古力或者忌廉
吉士馅好挺身,好香鸡蛋味🐣偏甜但可以接受

▶️ 迷你栗子挞 ($7)
同紫薯挞差唔多,只不过系上面洒咗糖霜
同样好香栗子味,比起紫薯蓉「沙」少少
糖霜只系装饰用途,成个挞食落唔太甜
栗子控嘅你一定要试吓🌰
迷你栗子挞

如果大家唔钟意食迷你可以买返正常size ($20/个)😂但系迷你嘅好处系一次可以试好多味,又冇咁滞 (尤其原先栗子挞或紫薯挞呢啲咁有质感)

迷你款另外仲有一个朱古力松露味🍫(朱古力爱好者可以试一试,估计似mousse/ tiramisu)
❣️个人超推介紫薯挞❣️
服务几好,姐姐pack得好,用胶盒装住,拎到返屋企都冇散/返

虽然$7一个挞少许贵,但为求得意同满足下我嘅甜品瘾都系值得嘅(加上好食)
佢卖嘅面包价钱就相对平民,仲要size普遍大🍞口味都特别!
外卖自取
迷你紫薯挞