2021-09-23 1733 浏览
最近好多人去酒店 #staycation 🛌但系我最怕排队最怕迫 所以最多都系平日去酒店餐厅食吓饭 帮衬吓算啦满福楼呢排有一个以酒入馔嘅菜单 就去试吓😊本身想试佢个花雕醉蟹🦀 可惜无货😭点咗红酒辽参同 #茅台 #蛏子皇红酒同 #辽参 味道我个人觉得唔太夹 好似嘥咗个辽参 蛏子皇就好好食😋 新鲜又大只 茅台系上枱时先喺蛏子上面喷上嘅 所以茅台酒味鲜明 因为侍应知我想怕片 仲帮我喷多几吓 感觉赚咗🥰另外个 #海皇羹 集合咗鱼 鲍鱼同鲜花甲嘅甜味🍲 而且好多海鲜配料 推介胡椒中虾煲啲虾只只都大只又入味 个壳脆到用口咬就咬得开 👍🏻当然唔少得佢哋出名嘅叉烧 不过我更爱烧到个皮超香脆嘅 #烧腩仔 ❤️最后都要食埋个梅菜鸡粒 #煲仔饭 有饭落肚先满足 最后最后 我都系钟意传统嘅中式甜品多啲 所以#蛋散 比糯米糍更优胜💯💰#烧味双拼 $388一品海皇羹 $158蒜香胡椒中虾 $408茅台香爆蛏子皇 $120红酒糟煨辽参 $288梅菜鸡粒煲饭 $158👉🏻满福楼 湾仔港湾道1号香港万丽海景酒店3楼.__________#五星级中菜 #满福楼 #湾仔中菜 #万丽海景酒店#Dynastyrestaurant
最近好多人去酒店 #staycation 🛌

👉🏻满福楼
湾仔港湾道1号香港万丽海景酒店3楼
__________
#五星级中菜 #满福楼 #湾仔中菜 #万丽海景酒店
#Dynastyrestaurant #renaissanceharbourview
#wanchaigoodfood #chineserestaurant #bbqpork #charsiu #siumei #roastedporkbelly #crispypork
#中华料理 #ちゅうかりょうり #叉烧
__________