2014-09-22 831 浏览
难得落雨,喺炎夏中增添凉意~莫非已不知不觉间进入秋天?见凉凉地,我地5个美女呢日就黎到佐敦既呢间'好好火锅店'~地方一啲都唔难揾--喺警署转弯,见到童军中心过对面,就大家乐条街行多2步就到。话说呢度真系5星级服务既打边炉店!!点解咁讲?食到咁上下有人帮你换碟虽然而家逐渐有店家做到,但系帮你用隔油网去埋油又有冇试过??呢间火锅店好有'麻雀虽少五脏俱全'既感觉,全店大约有8张枱,我谂应该都有50人既~首先人手起码都有8个,差唔多真系一抬头一举手就有人招呼,第二就系,由门口招牌睇到,有得食鸡煲,火锅,仲有海鲜sashimi哈哈呢日食既野又系不得了既~首先系边炉前既开胃菜~话说原来老板除左火锅店, 仲有间老字号既上海店0系附近!!!所以我地有肯可以有正宗上海酸青木瓜做前菜!!!真系好够爽口好开胃!既然见到招牌上面写出名海鲜SASHIMI, 我地梗系要试试佢喇~: 叫左一条老板推介既鱼同埋大虾SASHIMI~~哇真系好耐冇试过中式既鲜鱼片!唔单止甜, 仲好滑添~个虾又系超鲜超弹牙~配埋呢间店特制既汁就冇得顶!好喇话说秒速就清左D刺身, 咁条鱼未好浪费??唔使惊!鱼头同鱼鳍转头就拎左去用椒盐炸!!
难得落雨,喺炎夏中增添凉意~
莫非已不知不觉间进入秋天?
呢间火锅店好有'麻雀虽少五脏俱全'既感觉,全店大约有8张枱,我谂应该都有50人既~首先人手起码都有8个,差唔多真系一抬头一举手就有人招呼,第二就系,由门口招牌睇到,有得食鸡煲火锅,仲有海鲜sashimi
哈哈呢日食既野又系不得了既~
首先系边炉前既开胃菜~
好喇话说秒速就清左D刺身, 咁条鱼未好浪费??唔使惊!
鱼头同鱼鳍转头就拎左去用椒盐炸!!鱼骨就用左黎煮汤!!!!
登登登登~到第2样主菜上场喇:::打边炉!!
终于开炉喇~我地今次食既系老板自创既-----爆炸蚬窝!!
听个名都觉得劲喇~原来系成个煲咁多既日本大蚬,用鱼汤煮佢, 一只只先后抢住开口就好似爆炸咁!!
我地都好似爆炸咁"哇哇哇哇"!!抢住用筷子拯救呢D好似0系开中见到有面包粒开哂口既鱼咁样既大蚬!!

本来食蚬都预左有沙, 但呢度D蚬竟然一粒沙都食唔到!!!!!仲因为用鱼汤煮开而令D大蚬鲜味出哂黎~
SO JUICY!!!!
我地另外都试埋火锅例排既朋友: 牛腩心同埋五花腩~都好新鲜冇欺场
好少有地, 打完边炉有饱而不腻既感觉!
老板仲送埋自家桂花糕俾我地回甘一下添!!!SERVICE真系100分!!
2014-08-20