2015-05-19
久仰呢间甜品店既大名,5星级大厨设计既desserts menu ,食物质素相信会系一个保证。由于系星期六晚我地怕等位等太耐所有叫其中一个朋友黎等定位先。入到坐低一个好年轻既waiter就show出 iPad上既甜品为我地介绍本周有咩限定推介(据说餐厅每1—2个礼拜就会有新甜品推出以增添新鲜感,吸引客人~生意难做呢~)呢款就系今期既新推介甜品,吾记得叫咩名,但就类似窝夫咁。一客有3款吾同口味,有抹茶、焦糖吉士同士多啤梨蓝莓+cream ,适合同朋友一齐share食!窝夫新鲜即制所以serve到黎依然有温度,窝夫用上特别既粉制成,食落口比一般窝夫脆口,带微甜,配以各种口味既雪糕&cream,一冷一热,完全无违和感!Topping 其实相对比较普通,个人会比较欣赏焦糖同抹茶雪糕另一款甜品,话说睇到墙上张相,我地都一致觉得佢个卖相~好似猪颈肉/鸭胸😂😂😂😂咁得易就叫黎试下~原来实物其实吾似肉类㗎🙈但酥皮做得非常出色, 而黎被红酒浸透,不过经过时间既烹调酒精已经挥发晒~我知道这道甜品应该花了不少工序去做,但我们其实不太会欣赏,肤浅的我们还是比较喜欢大众化的简单甜品😛下次会再来尝试一下这𥚃的牛角
呢款就系今期既新推介甜品,吾记得叫咩名,但
就类似窝夫咁。
咁得易就叫黎试下~
原来实物其实吾似肉类㗎🙈
但酥皮做得非常出色, 而黎被红酒浸透,
不过经过时间既烹调酒精已经挥发晒~
我知道这道甜品应该花了不少工序去做,但我们
其实不太会欣赏,肤浅的我们还是比较喜欢大众化的简单甜品😛
下次会再来尝试一下这𥚃的牛角酥(本来今次想叫但迷你牛角酥卖晒 )&柠檬挞
这𥚃的服务很好我们4个人叫2道甜品而且坐了蛮久(当然是没人在等位的情况下我们才坐那么久)也没有「黑面」,对我们也相当友善! 值得加许👍🏼👍🏼