2019-03-01 128 浏览
午餐时份第一次试 e 间餐厅以无咁难食排名)1. 三文鱼菠菜车打芝士crepe - 唔热- crepe 虽有D干身,但有蛋味- 卖相OK- 连菠菜食味道还好- side dish 个紫薯系OK 2. Black Truffle & Mushroom Linguine - 唔热- 正常 OK 嘅3. Carbonara  - 唔热- 似黑椒炒意粉多d, 无蛋味, 无芝士味, 当佢系黑椒意粉系OK 嘅- 唯一欣赏系无好似好多其他本地cafe 咁加mushroom 4. 烤美国猪柳扒- 唔热- 花九牛二虎之力先切到旧干争争嘅肉. 旧肉系零猪味- 见有其他客人食左一半就掉左5. 勃艮第风红酒炖牛面肉配饭- 唔热- 依个难食到非笔墨可以形容, 牛肉激臊, 个红酒味完全唔知点, 系酸嘅, 最惨系个aftertaste linger 喺个口入面, 要过5分钟唔谂佢先散到 间餐有餐汤或者沙律配面包, 餐汤系足料不过淡, 面包我觉得系好食嘅, 连饮品每位大概$85.最后要讲下上餐饮嘅速度好慢, 食之前已经叫定, 食完等佐半个钟都未到... 虽然系难食, 但系佢哋d职员其实好nice, 特别系有位做野好快
午餐时份第一次试 e 间餐厅:
(以无咁难食排名)

1. 三文鱼菠菜车打芝士crepe
- 唔热
- crepe 虽有D干身,但有蛋味
- 卖相OK

- 花九牛二虎之力先切到旧干争争嘅肉. 旧肉系零猪味
- 见有其他客人食左一半就掉左

5. 勃艮第风红酒炖牛面肉配饭
- 唔热

最后要讲下上餐饮嘅速度好慢, 食之前已经叫定, 食完等佐半个钟都未到... 虽然系难食, 但系佢哋d职员其实好nice, 特别系有位做野好快手又有礼貌嘅waitress, 收钱嘅时候都有同老板反应系难食, 个老板都有礼貌咁话会留意下...
题外话/补充资料: 有朋友话 e 间餐厅颠覆佐佢对猪柳扒同埋炖牛肉嘅认识, 全餐饭最热嘅系自己, 因为嬲到㷫
2019-03-01