2020-04-19
🌸#girlsfoodies旺角#girlsfoodies素食 🌸【💛 黄店 #GF_List 】🉑 :外卖自取 | 网上外卖平台 | 网上外卖平台 ⭐评分: 8/10——————————————————素食系香港市场唔算大,系疫情下一众素食店就更需要大家支持,外卖3𩠌饭送糖水都只系38蚊,选择困难嘅比50蚊就可以自己装满个兜佢,自携餐盒仲可以装多啲糖水走🤤—————————————————— ▪️$50 任选饭盒 送汤或糖水 ( 晚市 + $10) 小pin夜晚食完一次,第二日晏就即刻又encore试埋其他𩠌🤣第一次:炸物同蛋白质拣咗肉燥茄子、泰式肉碎豆角、炸杏胞菇、尖椒皮蛋~蔬菜拣咗薯仔沙律、炒双色花、腌萝卜、青瓜、云耳、红菜头、烤南瓜同羽衣甘蓝。想影落去靓啲临尾又塞多粒车厘子😂 我会话所有嘢都好好食,尤其系超开胃嘅萝卜同麻辣云耳,仲有蛋黄超creamy嘅皮蛋!泰式肉碎系用豆腐整,食落真系超似肉碎粒嘅质感🥰第二次:今次试埋椒盐豆腐,外脆内嫩劲正!炸腐竹卷不过不失,仲夹咗劲多腐竹,豆干同硬豆腐,虽然呢啲全部都系家常𩠌菜,但食到咁多豆制品好鬼幸福🤪糖水试
【💛 黄店 #GF_List 】
🉑 :外卖自取 | 网上外卖平台 | 网上外卖平台
⭐评分: 8/10
——————————————————
——————————————————
▪️$50 任选饭盒 送汤或糖水 ( 晚市 + $10)
糖水试咗蕃薯糖水同红豆沙,两样都超足料!蕃薯糖水饮落好够姜味,又唔会过甜、女士饮一流;红豆沙落咗莲子一齐煲,自己𢳂可以𢳂多啲料🤣
最后,平时食呢啲自助嘢,都会好想知有咩夹先去,所以今次尽量记低比大家睇~
▪️沙律吧:薯仔沙律、各种沙律菜、红菜头、秋葵、藜麦、2,3款鲜果
▪️前菜/冷盘:泡菜、萝卜、青瓜云耳、莲藕、粉丝、烤南瓜、红油抄手、尖椒皮蛋、豆角肉碎、肉燥茄子
▪️炸物:炸杏胞菇、炸春卷、炸云吞、炸腐皮、好多炸唔知乜(无牌真系唔知个旧系乜)
▪️淀粉:粥、红米饭、炒米粉、炒银针粉、菠萝炒饭
▪️熟食:各种炒菜(x4,5款)、豆干炆黄豆、 面筋炆蔬菜、蕃茄炒蛋、豆腐炒各种菜、茄子炒翠肉瓜、煎萝卜糕、素包、姜醋蛋
▪️甜品:纯素芝士蛋糕、曲奇、中式糕点、蕃薯糖水
▪️汤:胡椒汤、是日靓汤(无问系乜)、果茶任斟睇翻以前啲食评,食物种类应该减少咗,不过我觉得都合理,始终客人无以前咁多,大家去开旺角不妨买个外卖走~🤪
✨无肉食 ✨
📍旺角洗衣街88号2楼
📍佐敦德兴街8号地下
📍北角堡垒街华曦大厦地下B舖
📍中环My Central地下5号舖
📍荃湾如心广场商场二期2楼213号舖
⏰ 1130-1530 | 1800-2200 (旺角店)