2018-08-15
用了openrice 预约,星期日叽下午2点准时到达唔使等位,坐喺自成1角叽两人枱,已经有壶乌龙茶🍵预备好了!开始睇了餐牌,汤底火锅只有几个可以选择😶,因为我不吃辣又不吃酸,中药汤底就要看看个人体质吃了还是吃不了,于是拣了美人锅😋!汤底里有,乌鸡一只,桃胶有好多!龙眼肉,红枣,蓝枣好少,有人参,食落有好多材料!但个汤底味道叽甜都几似家乐牌鸡汤味!感觉怪怪所以只饮了些小!最快到叽系手切牛肉🐴,叫了个小的,都好滑,有牛肉味!半价黎讲都可以接受!仲有叫左盐酥鸡🐔,炸得好脆啊!😍唔油腻,都必叫冇💩,仲有叫左鹅肝墨鱼丸,真♡好食,因为有涵吃的时候要小心热啊!🤔哪个虾丸就普通啦!叫左4样野食加埋个美人锅半价后$420蚊,半价黎讲都食得过!但要5点前离座!如果夜晚食的原价计不知道材料会否一样啊?😂
自家制水饺
美人锅