2024-11-08 85 浏览
韩国🇰🇷风味😍劲似去咗韩国呀,铜锣湾店全新装修,除韩式气氛浓厚仲有多个打卡位📸钟意周围揾嘢食嘅我梗系约Friend去食啦!我地四个人可以order多啲正嘢😋50cm韩式海鲜锅🐟🦐🦀呢个唔止打卡,超足料嘅海鲜锅包括有鱿鱼、蟹、虾、鲍鱼、蚬、扇贝、青口,以韩国泡菜味为汤底,布满整个 #50cm长嘅海鲜锅 ,海鲜好新鲜之余仲好足料海鲜味!酱油蟹连饭🦀次次去韩国都必食,因为店舖都力系韩籍Oppa厨师及店员,加上入秋食蟹特别多膏,佢地所调配嘅酱油好香,连膏连肉捞紫菜饭超正!生拌牛肉🐮韩国 #生拌牛肉 真系整得好出色,韩国食牛真心好食同唔平😂系香港食抵好多,配埋雪梨及生菜,牛肉味道超浓!海鲜葱饼🦐好欣赏佢哋嘅 #海鲜葱饼 唔系食面粉,金黄酥脆,多葱多海鲜,都好香口好食而且唔油腻!🐔甜辣炸鸡&蒜香酱油炸鸡配香肠年糕串(全份)约朋友食饭嘅重要性‼️可以贪心啲食多啲款!我哋就点咗甜辣同蒜香酱油味,超香浓嘅味道加上#炸鸡 唔系预制,入口鸡皮系脆㗎,啖啖肉质嫩滑够肉汁,仲有香肠及年糕小吃,食完仲想再食!饮品我哋就点左「水蜜桃炭酸水🍑」同「士多啤梨沙冰🍓」,好啱食热气嘢😍一边食嘢一边伴随住韩国街头及播放住K-p

50cm韩式海鲜锅🐟🦐🦀

酱油蟹连饭🦀

生拌牛肉🐮

海鲜葱饼🦐

🐔甜辣炸鸡&蒜香酱油炸鸡配香肠年糕串(全份)

一边食嘢一边伴随住韩国街头及播放住K-pop Music,钟意韩食嘅朋友记得唔好错过啦!

Bingoandcook 韩国料理 韩式餐厅 Oppa主理 韩国街头风味 韩国特色食品 #香港生活 #美食推荐 #欣赏美食 #我爱美食 #香港美食 #香港美食推介 #铜锣湾美食 #korea #koreanfood #hkfood #hkfoodie #hkig #foodie #foodstagram #foodphotography #eatlove #foodiehkg