2020-08-11
5201314..咁浪漫,当然要入去沾下正面既气息虽然疫情要stay home,但午市都偷一日出黎食下吧🙈店岩岩新开张,店内空间感都十足,装饰都十分抢眼同好靓🤗—————————————————————同朋友一人拣左一个午市套餐系列我拣左锅物系列既特选牛肉而且仲有4种汤底拣(泡菜汤/寿喜烧/鲣鱼昆布清汤/黑蒜油豚骨汤)正👍🏻 拣左寿喜烧,喜欢汤既清甜度,渗入左好多娃娃菜同其他配料既味道,不会太浓太味精😋整个锅份量都大,牛肉都算多同肉质算嫩,厚簿适中,锅上有大大既太阳蛋,笃穿蛋黄流入汤底,令汤味道更丰富!😍送饭食好满足👏🏻最值得一赞系一个set有好丰富!有茶碗蒸,面豉汤,沙律🥗同小食配!性价比好高!茶碗蒸十分滑另外拣既炸饺子🥟十分香口,卖相同味道都不错朋友心情靓靓,豪点左个「丼瀛特选丼」🙊😍一serve到上枱就见到爆满嘅新鲜食材,又肥嘟嘟,果然都冇点错✨店主一啲都唔吝啬,当中有三文鱼、剑鱼腩、牡丹虾、海胆都成格、三文鱼籽、帆立贝..系够两个share, 齐齐开心🦐🐟🍣🥢鱼生够肥美,我地视海胆为个standard嘅代表,因为我俩对于唔靓嘅海胆实在系会嗌晒救命😂 唔靓多一多都冇用嗱..佢就过
—————————————————————
同朋友一人拣左一个午市套餐系列
我拣左锅物系列既特选牛肉
最值得一赞系一个set有好丰富!
有茶碗蒸,面豉汤,沙律🥗同小食配!
性价比好高!茶碗蒸十分滑
另外拣既炸饺子🥟十分香口,卖相同味道都不错
嗱..佢就过关啦🈴🥳另外三文鱼籽佢都唔会好似浸太耐酱油得出死咸,咸度岩又食到甜味,捞饭,卜卜卜🤤好满足。
我地一致都觉得会介绍比系呢区做野嘅frd, 因为佢呢度嘅vibe😎..加上食材都唔马虎🤗