2019-01-07
今日同朋友系荃湾广场睇完戏,即刻就揾下附近有咩好野食啦,系openrice 揾到呢间西餐厅非常近就立即起程去。餐厅装修非常有情调,大大个月亮吊系半空中,真系唔系为食野都想入黎坐下,影下相打下卡。餐厅有2款2人set dinner, 一款系牛扒为主,另一款就系海鲜为主,今次我地就先试下牛扒set 。头盘系一个三文鱼牛油果沙律,份量一d 都唔少,而家材料新鲜,卖相亦都好靓,餐厅唔会预先帮你捞定沙律酱,而系客人自己捞,等你可以就返自己口味。跟住就有个黑松露野菌忌廉汤配餐包,忌廉汤既松露味非常香,未埋枱离远已经闻到,而且口感细滑,味道非常好,唔可以唔提就系餐包,餐厅非常有心思,利用蒸笼方式上菜,好有趣。意粉就拣左个carbonara , 意粉上面有一层烘干既芝士,非常香,意粉好弹牙,餐厅话意粉加入日本蛋,令个意粉颜色同味道都更加好。主菜就系m5牛扒,我地叫左3成熟,牛扒肉质非常嫩,而且酱汁由自己搽上牛扒,令你可以自己调较你想既味道。配菜既牛油薯蓉好creamy 好滑,而且味道好好。餐厅除左气氛好,食物质素一d 都唔失礼,绝对系拍拖聚会既好地方。