2023-05-24
无谂过深水埗都会有高质嘅石烧牛,平时食石烧牛都系去出名果几间。今日行去搭巴士嘅时候经过呢间。门口有个女仔好落力咁sell,餐厅仲要好光猛,我地就系咁样吸引左入去食个晚餐😆😆餐牌好多选择,仲有鳗鱼好特别!环境好舒服,入面大概有10张枱,全部卡位,梳化凳。拣完食物出去落单俾钱,之后就有人送餐咖啦。落完单转身就可以系自助吧拎野食,有沙律🥗罗宋汤同饭,仲有好多不同酱汁。。。好快食物就送上,个石板好热要小心唔好掂到!牛小排朋友最中意食牛小排,因为软淋好味,又唔会痴牙,一份大概200G左右,本身上枱时系1成熟,之后自己慢慢煎到中意食嘅生熟度就可以咖啦。牛小排真系好淋无根好正。本身无调味,自己系自助区拎酱汁就可以,或者可以食原汁原味一样好juicy羊架一份有3支羊架,好大支。羊架送到上枱系至少都有5成熟咖啦,又系自己再加热,好多肉汁咇出嚟,所以可以出去拎餐厅围裙。羊架闻落去好香,食入口唔会有羊臊味。套餐已包括薯条同粟米,啲粟米我地放落沙律一齐食。沙律菜劲新鲜,完全无黄色。重点一杯杯加埋酱汁可以shake嚟食,摇均就食得!好玩又好味。出面食沙律几十蚊一份,呢度任你食!仲有个罗宋汤,入面好多牛牛粒同杂菜
拣完食物出去落单俾钱,之后就有人送餐咖啦。
好快食物就送上,个石板好热要小心唔好掂到!
牛小排
羊架
套餐已包括薯条同粟米,啲粟米我地放落沙律一齐食。沙律菜劲新鲜,完全无黄色。重点一杯杯加埋酱汁可以shake嚟食,摇均就食得!好玩又好味。出面食沙律几十蚊一份,呢度任你食!仲有个罗宋汤,入面好多牛牛粒同杂菜,好好饮!我饮左4碗🤣🤣
呢度要早小小过嚟,因为街坊生意好快满坐,我地走果时7点15分左右已经要等位,啲职员好有礼貌,几好,价钱又够平民,最平58蚊有个牛牛set啦。真系可以食到饱!不过佢应该新开,暂时只收现金。