2023-08-30 101 浏览
餐厅装潢时尚感结合木系日式风格,坐位舒适宽敞,全部座位均面向铁板可以欣赏厨师手艺。我哋嚟到当日系平日夜晚8点左右,但系餐厅都座无虚席,更有食客于门外等位,生意相当唔错。如果上嚟试吓嘅话记得book位喇😆呢度有两种套餐选择,分别系「本」$588/位 &「命」$788/位,今次我哋试嘅就系$588「本」套餐。============ヽ(○´∀`)ノ♪✾Dinner Tanpanyaki Course For One person「Hon」$588❀前菜-日式沙律、汁煮大根海螺✰螺肉汁煮后雪冻食,入味有嚼劲。✰沙律上面有芦荟粒,小清新酸酸哋几开胃。❀北海道帆立贝✰好大只同埋鲜甜嘅帆立贝,表面烧熟咗入面仲系半生,呢个状态嘅口感系最好👍🏻✰调味用咗冬瓜蚬汤,就咁食唔需要加调味料已经够味。❀甘鲷✰厨师功架相当厉害,鱼皮同鱼鳞烧到脆卜卜,卖相好靓好有层次感,鱼肉厚实嫩滑🤤✰配搭甘笋鱼汤汁好creamy好match。❀大虾✰好大只又弹牙🤤 用虾膏加牛油清酒煮成汁再淋上面,好浓郁好惹味。❀黑豚薄饼✰薄切黑豚肉卷住洋葱同生姜丝嚟烧,再包入薄饼入面,脆卜卜口感唔错。❀美国SRF极黑和牛✰厚切嘅SRF和牛充满

============ヽ(○´∀`)ノ♪

❀前菜-日式沙律、汁煮大根海螺
✰螺肉汁煮后雪冻食,入味有嚼劲。
✰沙律上面有芦荟粒,小清新酸酸哋几开胃。

❀北海道帆立贝
✰调味用咗冬瓜蚬汤,就咁食唔需要加调味料已经够味。

❀甘鲷
✰配搭甘笋鱼汤汁好creamy好match。

❀大虾

❀黑豚薄饼

❀美国SRF极黑和牛
✰厚切嘅SRF和牛充满肉汁,烧到五成熟啱啱好,佢唔算好多油花,但口感软嫩牛味浓郁🤤
✰蘸点海盐夹埋炸蒜片食一流,或者蘸点萝卜蓉柚子酸汁都几好味😋

❀美国安格斯牛薄烧
✰安格斯牛味好香,卷住葱花同蒜片一齐烧,juicy好味。

❀炒饭
✰选用日本产米,加咗日本榨菜,炒到粒粒分明够干身,尽显厨师功架👍🏻
✰店员教我哋配埋蒜头渍同埋青瓜渍一齐食更好味。

❀吸物-鱼汤
✰用䲞鱼鱼骨熬制,奶白色嘅鱼汤好鲜甜。

❀炒杂菜
✰炒芽菜、椰菜丝、韭菜花。

甜品-焦糖多士拼开心果雪糕
✰用砂糖铺上方包煎成嘅焦糖多士,非常香脆好食,配埋开心果雪糕一齐食,完满💯🫶🏻
  • 炒饭
  • 焦糖多士