2015-12-20 5966 浏览
6年前来过,当时印象最深刻系佢地既nachos,大大碟,用料足。6年后同老婆为庆祝结5周年重临,一星期前前已卜定位,谂住近海边食到8点睇埋迪迪尼果边既烟花冷路mantic咁,点知今晚冇放。。。😅讲返食野⋯第一当然叫碟nachos先,依然大大碟,但价钱贵左。佢掂在topping芝士、肉碎同粟米片先成碟摆落焗炉焗到溶,之后先放牛油果医同sour cream, 加上粟米片本身既辣粉,简直有齐热、脆、香、酸、辣、冻咁多种感觉,最后一个绝字来形容。食过咁多间nachos都系依间最正,贵系有佢道理。另外点左卡邦尼意粉。意粉佢用阔面,烟肉味最突出,汁较杰。个人喜好都系幼果只好,而carbonara重点应该系芝士同蛋味既汁,要creamy啱啱挂到面条至正,所以我认为麻麻地,只系份量大(最后食左一半都冇要打包)。同场仲点左个mini ribs, 其实都吾mini, 我认只系细标准既三分一同冇薯条等配菜。味道就⋯吾系吾好,但又系捉吾到重点⋯肉系好淋,但吾够惹味,似炖肉多d😏最后讲下饮品,两杯smoothies不错,分别系stawberry 同 mix berry 甜度适中,带出到果味,用料亦新鲜,值得推。

成晚食物一般,但环境同服务搭够,之前comment话d侍应冇礼貌,今晚我地就觉得佢地好nice, 可能睇得多openrice改善左挂,总好过有d餐厅以为自己生意好就吾去改进服务态度。

Anyway, 依间系几有心去经营既餐厅,加上无敌海景,所以我同6年前一样推介,啱哂情侣饭局👍😊
Nachos
Carbonara