2017-11-21
之前在百记买电器, 收到张 Ruby Tuesday 既6折 coupon. 见好耐好耐无食过, 星期日就同朋友一齐去食啦. 我地一行6人, 4大2小当日中午打电话去 book 位, 但不成功. 只好6点正就去 walk in 拎位. 好彩够早, 遅多10mins 已经要等位. 有2位小朋友, 鸡翼当然系必食. 外皮够香, 鸡肉都够入味. 好快就比小朋友 KO. 而 baby ribs 都系必食的. 成条 ribs 焗得够晒时间, 骨肉分离. 但汁料只系扫面, 入面D 肉未够好够味. 反而配菜既薯容系大爱. 唔系开粉无晒口感既薯容, 仲咬到少少薯仔粒. 真系好喜欢!!!另一令小朋友超喜欢既系Deluxe Seafood Risotto. 大人食就可能觉得Risotto煮得太淋. 但小朋友就非常喜欢, 松露+蘑菇够晒香浓. 唯一饭量比较少. 呢个蟹饼系朋友必食的, 虽然煎得好香又唔油, 但始终系罐头蟹肉, 鲜甜味不足. 真正令我有惊喜既系呢件西冷. 我平时已经好少出街食牛扒, 真系又贵又唔好食. 自己在家煎反而平靓正. 但呢件西冷折左只系二百几, 够厚身, 有咬口. 就小朋友都食到, 就
但呢件西冷折左只系二百几, 够厚身, 有咬口. 就小朋友都食到, 就叫左 medium rare. 来到刚刚好, 切开仲系粉红色又无血水. 最重要系个面煎得够香脆, 带少少烧焦味. 而牛味又够浓, 咬落绝对唔 un. 大家都觉得呢件牛系全餐最好的. 最后朋友叫埋呢个 Chocolate Tallcake. 2个雪糕球加一大份 chocolate brownie. 都好味既. 但朋友话之前食系再大杯 d ga. 今次缩左水. 4大2小食就唔多够喇.