2019-05-01 290 浏览
今日同屋企人庆祝生日,特登嚟呢度食返餐高级日本菜🍣今个月咁啱系餐厅开业嘅六周年🎉店员推介左一个六周年嘅omakase套餐,总共有六款刺身同六款寿司,仲包埋汤同蒸蛋。店舖环境好优雅,为左可以第一时间食寿司师傅即整嘅刺身同寿司,我地就拣左系寿司吧前面既位置坐😁😁😁啱啱坐低左师傅就送咗鳕鱼片小食俾我哋,脆卜卜仲热辣辣系新鲜烤,好好食。首先第一款刺身有北海道活带子,师傅喺上面加咗少少岩盐同柚子皮,所以唔需要点酱油可以食。带子超大粒好新鲜,就算切开咗一半都好夸张,小小岩盐带可以带出带子既鲜味,加埋柚子皮的清新感,果然唔点酱油都得!日本赤虾配黑鱼子🦐鱼子味好香浓,师傅本身已搽咗少少酱油喺面, 同样师傅会喺上枱嘅时候话畀我哋听唔洗点任何酱油都得。日本真鲷配新鲜紫菜,我第一次食呢个配搭感觉都几特别。金目鲷刺身,师傅系轻轻熨过再加上芽葱同柚子汁,系好清新既感觉🌿伊左目,上面加上姜同葱花池鱼刺身,配上左胡椒,爽口刺身但又有小小辣,刺激味蕾感真一次食😎接住落嚟就系寿司啦 🍣金扇鲷配红油葱花,入口即化😋油甘鱼炸京葱丝油甘鱼本身好鲜甜,加埋香口既京葱丝,一个好新鲜既配搭!深海池鱼加小菊牙葱,肉质弹牙爽口,配芽葱
今日同屋企人庆祝生日,特登嚟呢度食返餐高级日本菜🍣

今个月咁啱系餐厅开业嘅六周年🎉店员推介左一个六周年嘅omakase套餐,总共有六款刺身同六款寿司,仲包埋汤同蒸蛋。店舖环境好优雅,为左可以第一时间食寿司师傅即整嘅刺身寿司,我地就拣左系寿司吧前面既位置坐😁😁😁

日本真鲷配新鲜紫菜,我第一次食呢个配搭感觉都几特别。

伊左目,上面加上姜同葱花

接住落嚟就系寿司啦 🍣
金扇鲷配红油葱花,入口即化😋

油甘鱼炸京葱丝
油甘鱼本身好鲜甜,加埋香口既京葱丝,一个好新鲜既配搭!

深海池鱼加小菊牙葱,肉质弹牙爽口,配芽葱更突出其鲜甜,油香非常🤗

烧拖罗生葵渍蒜蓉
依件寿司绝对可以冲击大家既味蕾,拖罗烧到半熟,香浓既鱼油渗透成件寿司,鱼肉入口即溶好似棉花糖一样,一试难忘💯

海胆寿司
海胆份量多到吓一跳,而且非常新鲜,有海水味得黎唔会腥。

蒸滑蛋
依个蒸蛋非常滑溜,蛋同材料既比例岩岩好,
入面有满满的蟹肉/鸡肉/香菇,非常高质🤣🤣🤣

今日第一次可以系一日内试咁多种唔同既鱼,而且价钱都唔算好价,算得上系物有所值啊👍🏻👍🏻👍🏻 最后食埋甜品 (芝麻雪糕/抹茶雪糕), 简直就系完美结局😍