疯狂扫街之最后一站晚餐篇, 最后嚟到九龙湾呢间南小馆, 见到佢啲甜品卖相好吸引又精致好想试下, 我地叫咗8样野, 可惜最后甜品南瓜团迟迟都唔上枱, 原来漏咗单, 真系好失离冇得试, 因为餐牌个图南瓜团系好精致既, 呢到比较可惜呢到既茶应该全部都系用呢只乔麦茶啦, 闻落好香, 入口好浓麦茶未呀, 不错前菜 - 辣青瓜同花生蟹粉小笼包 - 肉汁多而家鲜嫩, 上枱时够热黄瓜海蜇 - 黄瓜好爽口, 海蜇有点硬但脆口, 应该系用咗海蜇头, 但个汁就要一提, 味道好似系陈醋咁, 入口好酸好醋味, 唔系人人都顶得顺自选四式拼盘 - 四喜烤麸, 凉伴木耳, 溏醋排骨, 花雕白鸡, 4款味道都不错, 特别一提系木耳好爽口, 但好碎粒, 花雕鸡肉唔太滑, 溏醋排骨个汁好杰身酸辣汤 - 料系好足, 但味道就一般, 唔知佢点整出嚟, 完全唔系酸辣汤味, 闻落一啲都唔香, 闻完第一个反应系怪味, 最后净咗半碗清炖牛展面 - 汤好清, 面都弹口, 牛展入口可以即融煸四季豆 - 四季豆好爽口, 味道不错酒酿小丸子 - 全场最好食呢款, 好香桂花味, 小丸子亦都好软熟, 全碗甜品都配合得好好
前菜 - 辣青瓜同花生
蟹粉小笼包 - 肉汁多而家鲜嫩, 上枱时够热
清炖牛展面 - 汤好清, 面都弹口, 牛展入口可以即融
煸四季豆 - 四季豆好爽口, 味道不错
2016-10-22