616牛肉火锅专门店新出咗【信州和牛】,趁呢日凉返唔少,即刻约埋个FRIEND去叹返个鸳鸯锅试吓先~鸳鸯麻辣牛骨汤今次嗌咗个鸳鸯汤底,一边系清甜既牛腩汤底,汤底有萝卜、芹菜、仲有唔少份量既牛腩。另一边系麻辣牛骨汤底,麻辣味道好过瘾,仲有阵阵浓郁既沙嗲香!新出既信州和牛系堂食限定,由616团队喺日本长野县直接运到香港,仲可以用超亲民价钱就可以食到,真系必试之选!!信州特选和牛盛(送五花趾)信州和牛肩胛(套餐)信州和牛腹肉(套餐)信州和牛赤身(食餐)澳洲五花趾(赠送)我地拣咗呢个set真系好抵食!每款牛肉都各有特色。我就最钟意信州和牛肩胛,牛肩胛牛脂丰满,肉质鲜嫩。另一款推介信州和牛赤身,和牛满布雪花,油香十足!将牛肉烫熟再沾上餐厅提供既牛肉汁,牛肉汁微甜更加突显牛肉既鲜美,超正啊!!匙柄匙柄姐系牛下肩胛肉,食落唔会太过油腻同时亦都够晒嫩滑!加拿大艾伯塔嫩池板牛肉肉质滑嫩,好重牛味,充满油脂既香味。安格斯-横隔肌横隔肌牛肉脂肪平均,有少少既细筋,食落爽脆。菊花桂圆露有淡淡既菊花香,带有桂圆既甜味,好解渴~

鸳鸯麻辣牛骨汤

信州特选和牛盛(送五花趾)
信州和牛肩胛(套餐)
信州和牛腹肉(套餐)
信州和牛赤身(食餐)
澳洲五花趾(赠送)

匙柄
匙柄姐系牛下肩胛肉,食落唔会太过油腻同时亦都够晒嫩滑!

加拿大艾伯塔嫩池板
牛肉肉质滑嫩,好重牛味,充满油脂既香味。

安格斯-横隔肌
横隔肌牛肉脂肪平均,有少少既细筋,食落爽脆。

菊花桂圆露
有淡淡既菊花香,带有桂圆既甜味,好解渴~
2023-03-24