2018-11-23
星期五同同学由大学行左去黄埔食jolliee bee, 几个人去, 就好似开party gam, 7咀8舌, 唔会独食难肥又寂寞, 既然人多, 当然要食个大餐一齐share~~欢乐桶套餐包括六件鸡, 两盒意大利粉, 四款小食和四杯饮品。六件鸡有鸡上脾, 鸡下脾, 也有鸡胸和鸡背只等部位, 想大大啖咬落去当然拣鸡脾最好。炸鸡外皮脆薄、而且juicy 又多汁一口咬下去即刻feel 到肉汁要爆出黎, D鸡汁系手指间流走, 真系要吮埋手指先满足。另外意大利粉虽然唔算太弹牙, 但都唔会好淋, 面头有芝士碎同肠仔, 唔会惊太单调。欢乐桶套餐另外仲有四款小食可以拣, 我地拣左薯蓉同粟米, 薯蓉幼滑如丝, 有有独特香味, 粟米粒粒饱满,望落醒神,好味开胃之余又可以解下腻。饮品方面, 最欣赏jollibee 除左有汽水拣之外, 仲可以拣鲜榨橙汁同热饮品, 奶茶同咖啡都有, 的确照顾到一大班人的需要。另外我地又叫左几款add on items芝士薯条呢到的芝士薯条系撤芝士粉系D 薯条上高, 不同于另一间快餐店自己shake, 呢到的芝士薯条系员工已经shake 埋比你。每一条都包住厚厚的芝士粉, 芝士味浓
六件鸡有鸡上脾, 鸡下脾, 也有鸡胸和鸡背只等部位,
想大大啖咬落去当然拣鸡脾最好。
炸鸡外皮脆薄、而且juicy 又多汁
另外意大利粉虽然唔算太弹牙, 但都唔会好淋,
面头有芝士碎同肠仔, 唔会惊太单调。
欢乐桶套餐另外仲有四款小食可以拣, 我地拣左薯蓉同粟米,
薯蓉幼滑如丝, 有有独特香味,
粟米粒粒饱满,望落醒神,好味开胃之余又可以解下腻。
另外我地又叫左几款add on items
芝士薯条
呢到的芝士薯条系撤芝士粉系D 薯条上高, 不同于另一间快餐店自己shake, 呢到的芝士薯条系员工已经shake 埋比你。每一条都包住厚厚的芝士粉, 芝士味浓, 好似食紧蓝色罐的芝士条, 食得多都唔怕腻呀~~
芒果新地
虽然芒果味唔算好浓, 但雪糕幼滑系抵赞的~~
香芒蜜桃批
香芒蜜桃批件批虽然唔系大,
但芒果加蜜桃夹埋一齐都几match, 而且仲唔算十分甜tim~~