2022-07-17 699 浏览
小编琴晚同同事去食Farewell 饭🤫决定去Ruby Tuesday食西餐一齐锯扒🥩去到撞啱餐厅做紧7月优惠🉐有我哋想食好耐嘅T骨扒💓价钱都ok叫埋个意粉share啱啱好🥳📍Spinach Artichoke Dip ($38)呢个都系七月优惠做嘅一个特价小食~有少少似Nachos🔥不过今次呢个小食嘅酱汁系菠菜+ cream汁🥬菠菜份量真系多🤣感觉上就健康啲点脆片食感觉比小编想像中好👍🏻📍16oz T-Bone Steak ($438)重头戏来了🙏🏻 小编叫左7成~嚟到见到块牛扒都几大块🥩有网格纹另外配菜有蕃茄仔、蒜头🧄、芥末酱牛扒上面仲会有牛油俾你搽🧈切开佢都见到入面颜色系粉嫩色💓口感食落去唔算韧 唔算多根感觉系好Juicy同埋有一阵阵熏香味👅牛扒调味都好食 不过加多少少盐味道更出🤘🏻📍impossible Bolognese with Linguini ($208)呢个系香浓肉酱意粉🍝不过肉酱系用Impossible Meats不可能植物肉素食者人士都可以食👌🏻第一啖食落口感觉比较淡😖不过之后连埋啲肉酱一齐食就浓郁啲~试过斋食肉酱都feel唔到同猪肉有咩唔同🤣分量都好足够 最后
小编琴晚同同事去食Farewell 饭🤫
决定去Ruby Tuesday食西餐一齐锯扒🥩
去到撞啱餐厅做紧7月优惠🉐
有我哋想食好耐嘅T骨扒💓价钱都ok
叫埋个意粉share啱啱好🥳

📍Spinach Artichoke Dip ($38)
呢个都系七月优惠做嘅一个特价小食~
有少少似Nachos🔥
不过今次呢个小食嘅酱汁系菠菜+ cream汁🥬
菠菜份量真系多🤣感觉上就健康啲
点脆片食感觉比小编想像中好👍🏻

📍16oz T-Bone Steak ($438)
重头戏来了🙏🏻 小编叫左7成~
嚟到见到块牛扒都几大块🥩有网格纹
另外配菜有蕃茄仔、蒜头🧄、芥末酱
牛扒上面仲会有牛油俾你搽🧈

呢个系香浓肉酱意粉🍝
不过肉酱系用Impossible Meats不可能植物肉
素食者人士都可以食👌🏻
第一啖食落口感觉比较淡😖
不过之后连埋啲肉酱一齐食就浓郁啲~
试过斋食肉酱都feel唔到同猪肉有咩唔同🤣
分量都好足够 最后都食到几饱hahaha

⚠️ 临走发现Ruby Tuesday 50周年庆祝活动
7-8月期间逢星期二都有个Every TUESDAY Offer❤️
每枱消费 $400 以上就可以透过转盘game
拎到coupon或者纪念品🎁