2023-10-27
又黎方叔叔打边炉啦!适逢佢地七周年,出左好多优惠同埋唔少新既菜品,我以我地都试左好多新野!首先讲讲麻辣锅底。当个麻辣锅上炉时,即刻闻到一阵辣椒香味。汤底香辣浓郁,辣味够味够劲,真系叫人上瘾,完全令人忍唔到手。至于花胶鸡汤底,就更加突出!汤底清润鲜甜,有鸡汤嘅鲜味,加上花胶嘅弹牙口感,好正。同麻辣汤底唔同,佢比人一种好唔同嘅享受,好滋味而且滋润。食材方面,我地今次试左限定既小水母同鳝片。小水母系原只咁上,个大细都相差几大,小水母姐系小海蜇,口感清脆爽口,放落汤到会好似花咁绽放,而且会吸哂啲辣油,食得好过瘾。而白鳝片超级新鲜,放入锅中轻轻咁焯一下已经好快熟。捞起黎发现,口感爽弹,味道鲜甜唔腥。最正既系7周年做紧个优惠,只要叫四大天王或者生啤,都系限添饮!佢地既四大天王本身已经超级大杯,仲可以无限添饮真系超正,连生啤都可以添饮,啱晒一班酒鬼朋友!