2014-06-08 1182 浏览
撞啱去永安行街,顺道试下闻名已久嘅佐敦拉面店。睇菜单拉面汤底主打牛骨猪骨,两样各点一份,另外叫咗一个炸鸡。炸鸡先到,不过表面沾上好多油(麦当劳炸鸡比它强),可能油温唔够或者翻炸。鸡肉尚可,但奇怪入边好多黄色膏体,唔知炸浆定肥膏👎十五分钟后一直期待的拉面终于到,卖相4片烧豚肉很吸引,但咬落冇预期中爽脆及肉香。再试一囗面同猪骨汤底,感觉如同食紧味千拉面(50蚊碗),试一口对面牛骨汤,却食唔出香浓牛味(可能我味觉差😂)。顺便一提员工服务质素全程冇招呼(水都唔加一次)员工表情像丧尸(黑面冇表情),食完速速埋单走人,经验分享,太多人赞好㗎食评未必系好(包括饮食周刊及网络好评),一定要自己或朋友亲身去试才知啱唔啱食,总结如拉面价调整至50蚊碗,我还有机会再帮衬😁
撞啱去永安行街,顺道试下闻名已久嘅佐敦拉面店。睇菜单拉面汤底主打牛骨猪骨,两样各点一份,另外叫咗一个炸鸡炸鸡先到,不过表面沾上好多油(麦当劳炸鸡比它强),可能油温唔够或者翻炸。鸡肉尚可,但奇怪入边好多黄色膏体,唔知炸浆定肥膏👎十五分钟后一直期待的拉面终于到,卖相4片烧豚肉很吸引,但咬落冇预期中爽脆及肉香。再试一囗面同猪骨汤底,感觉如同食紧味千拉面(50蚊碗),试一口对面牛骨汤,却食唔出香浓牛味(可能我味觉差😂)。
题外话/补充资料: 总结如拉面价调整至50蚊碗,我还有机会再帮衬😁
  • 唔想老点人