2024-08-21
哇!讲起亚金南洋茶室,真系食得我口水都标晒出嚟喇!🤤 呢间茶室嘅嘢食又靓又抵食,绝对系平靓正三宝王啊!😍首先推介佢哋嘅招牌「亚金龙凤配」,真系食到我打卡嘅心都有!🤩 无骨海南鸡油饭香喷喷,鸡肉嫩滑多汁,配埋香浓嘅油饭,简直系绝配!🍗🍚 大虾喇沙就更加系惊喜,汤底香辣惹味,啖啖都系大大只新鲜弹牙嘅虾仔,仲有好多配料添,食得我成个人都暖笠笠!🦐🥣 中辣嘅辣度啱啱好,辣得过瘾又唔会辣到标眼水。黑白配都唔错,够晒特色!黑色嘅凉粉配搭白色嘅椰汁,一黑一白,配埋红豆,靓到好似艺术品咁!😋🥛想食小食嘅话,香茅鸡翼都系必试之选!香茅味香喷喷,鸡翼又炸得香脆可口,真系食到停唔到口!🍗😋最后梗系要嗌杯冻即磨白咖啡啦!咖啡香浓顺滑,一啖入口就醒神,配晒成餐嘢食都啱!☕️😌重点系呢度嘅价钱真系好抵食!质素咁高,价钱又唔贵,性价比绝对系高到上天花板!💯 无论你想揾个地方食午餐定系约朋友聚会,亚金南洋茶室都绝对系个好选择!👍👍 我以后实会成日去帮衬,真系好正!🥰🥰