2024-01-29
咁啱屋企人生日book咗Klook上面百度酒店嘅午市自助餐,咁就去试一试啦,中午系有生蚝蟹脚!都几抵食。🍴Klook 假日午市自助餐 $358头盘 (7/10)沙律菜唔算好多选择就只有杂锦沙律菜,自制凯撒沙律味道都唔错,仲可以洒上芝士水,烟三文鱼正常唔会好咸!海鲜 (7/10)有虾蟹螺同埋青口,个人觉得虾系最鲜甜好食,蟹肉就正常比较咸,其他都麻麻哋!生蚝 (6/10)生蚝都唔算好细只,不过食落比较腥,加咗柠檬同埋酱汁就好少少。刺身 (8/10)冇谂过刺身可以咁高质咁好食,三文鱼够晒肥美,玉子OK!熟食 (6.5/10)试咗羊架牛扒鱼肉,牛扒正常,冇乜肉味,不过都够软腍,羊架就比较鞋口,鱼肉普通。甜品 (8/10)甜品真系最好食,一定要食拿破仑,香脆得来有牛油味仲要千层脆口,加埋吉士酱香得来又唔会太甜!芝士蛋糕芝士味香浓,口感都细滑, Tiramisu系真系有咖啡嘅香味做得都唔会太湿,焦糖炖蛋都系好香甜嘅忌廉,仲要口感细滑!除此之外,雪糕Movepick分别系云呢拿士多啤梨朱古力,仲有即整嘅窝夫,窝夫就正常。推荐指数: 7/10午市平平哋$300有蟹脚生蚝算系咁啦,整体嚟讲个质素正常OK
🍴Klook 假日午市自助餐 $358
头盘 (7/10)
海鲜 (7/10)
生蚝 (6/10)
刺身 (8/10)
冇谂过刺身可以咁高质咁好食,三文鱼够晒肥美,玉子OK!
熟食 (6.5/10)
甜品 (8/10)
推荐指数: 7/10
午市平平哋$300有蟹脚生蚝算系咁啦,整体嚟讲个质素正常OK啦,刺身同甜品系真系好食嘅雪糕又系Movepick嘅话,都叫可以回本🤣