前几日打电话book枱 话follow IG/FB都可以有8折优惠 最后我哋两个人系7月21号19:00入座 座位都有9成满 一坐低就有3块餐牌 侍应好主动会问你想点啲咩食 我哋一次过就点咗好多 第一round已经点左刺身拼盘加10款食物 因为张枱唔系太大 都有D担心好彩嘅系上枱嘅速度唔太快 我哋先嚟咗8款小食 食晒之后要催单先上到个刺身拼盘先嚟铁板鸭肝 好好食 好juicy 底下块面包唔会太大块 最后encore咗3次铁板带子带子都好厚肉 上面舖晒樱花虾 好味铁板薄烧牛肉 (4人份量)1年几前第一次嚟碗屋就已经知道呢个好食 如今都系好好味 薄牛肉𥚃面包住D葱花 烧得啱啱好 完全系当年嘅水准每人包一份嘅小食 可以拣鲍鱼/带子/烧龙虾/龙虾刺身年几前就拣咗鲍鱼每人有一只 今次就拣咗2人一份嘅烧龙虾 点之前侍应已经提醒左我哋龙虾size只有大约一只筷子长最后嚟到度一度 原来连埋龙虾尾都系唔够一只筷子长 但烧得肉汁好弹牙 色泽都好靓 一人有两旧龙虾肉 如果下次再嚟都系会拣烧龙虾接下来系炸软壳蟹 size适中 一份只系包半边蟹 但热辣辣好多膏 海胆小手卷 size真系唔大 海胆好鲜点唔会腥 饭

铁板鸭肝

带子都好厚肉 上面舖晒樱花虾 好味
铁板带子

铁板薄烧牛肉 (4人份量)
铁板薄烧牛肉

每人包一份嘅小食 可以拣鲍鱼/带子/烧龙虾/龙虾刺身
烧龙虾

炸软壳蟹

海胆小手卷 size真系唔大 海胆好鲜点唔会腥 饭量唔会好多
海胆小手卷

细细只 但食到蟹肉
酿蟹盖

大约等咗25分钟 催咗一次单终于都嚟刺身拼盘 一上枱就觉得摆得好靓 食材好新鲜
刺身我哋每一款都要 包括:三文鱼,鲷鱼,油甘鱼,甜虾,北寄贝,希灵鱼,赤贝,北海道海螺,八爪鱼同呑拿鱼
杂锦刺身

第一round嘅银鳕鱼要再过多阵先上到 但都系好好味 加埋沙律酱食一流 烧到啱啱好 唔会太干身 够厚肉
酱烧银鳕鱼

铁板烧虾
Size大 味道ok
塩烧大虾

串烧鱿鱼筒 细细只味道好
串烧鱿鱼筒

甜品就有唔同口味嘅糯米糍同雪米糍
雪糕就有5款口味 (豆腐,绿茶,芝麻,柚子同芒果) 任君选择
咖啡大福,云尼拿,荔枝雪米糍

仲有好多想试嘅嘢因为太饱所以试唔到 唯有再等下次
顺带一提嘅系佢哋嘅鲷鱼汤真系好好味 通常日本餐厅饮嘅都系味噌汤 但嘅隔离有几枱都叫呢个就叫碗嚟试下 真系好浓郁奶白色 好重鲷鱼味 饱到120%前饮到呢碗汤有D喜出望外
另外烧鸡翼5系几够咸 炸蚝大粒个多面粉金芋好好味好甜

因为朋友请食 我估大约$528加一再8折 =around $460/人
2021-07-21
铁板鸭肝