2024-09-01 866 浏览
Lunch发现饮茶好地方,装修有特色,仲有好少见嘅怀旧点心,难怪超多人食🤗8月内午市点心系列仲一律8折,真系几抵玩🤩一坐低开左壶玄米绿茶,好少见中菜餐厅有😂味道浓郁甘香,仲好好已隔走晒茶叶👍🏻饮品menu亦够古风😎✨濑尿虾虾饺 - 超特别,第一次见到用濑尿虾嚟整虾饺,个皮晶莹剔透,好薄好软糯🤤入面濑尿虾几爽口~✨市桥白卖 - 我咁大个女第一次食呢款怀旧点心,原来系用鲮鱼肉包成烧卖,面头再舖左块腊肠,卖相几靓仔,口感好Q弹又够香😋✨蛋黄千层糕 - 亦为怀旧点心系列,已经比较少人做,呢度整得好松化,蛋黄幼滑香甜,几有惊喜!✨酥皮菠萝叉烧包 - 个包好软熟,而且热辣辣😻✨香煎墨鱼虾饼 - 估唔到煎完仲食到墨鱼嘅滑身,沾埋个甜酸酱好惹味🦑🦐✨椒盐粟米 - 微辣好过瘾,令健康的粟米更邪恶😈✨越式脆虾肠粉 - 双色脆虾好吸睛,脆卜卜又弹牙,食完会上瘾❤️✨萝卜千丝酥 - 3粒都大大只,里面萝卜丝几清甜有口味,外皮酥脆,成个配搭好正,又唔会太油🥕

✨酥皮菠萝叉烧包 - 个包好软熟,而且热辣辣😻

✨椒盐粟米 - 微辣好过瘾,令健康的粟米更邪恶😈