2022-11-02 639 浏览
今日难得有空闲时间可以出去食餐饭倾下计🤣虽然咁啱撞正今日挂八号风球🙈但好彩最后都俾我喺附近揾到间唔错嘅平民日本餐厅🍱一入到去就俾佢嘅装饰小酒柜吸引咗,虽然系挂紧8号风球,但店内仍然有好多嘅街坊顾客🥰首先,有样值得赞赏嘅嘢就系佢嘅上菜速度都几快🤣基本上我落单后5分钟内已经上咗两样🤔叫咗一个温泉玉子牛油果凯撒沙律🥗同埋三点刺身盛,沙律嘅份量好大😂而且牛油果都系足够熟,够软身,同蛋黄酱系一个好嘅配搭❣️另外,佢嘅刺身系相当新鲜嘅🤤上菜嘅时候有冰镇住,以保持佢嘅鲜味,呢样嘢唔系间间餐厅都做到🤫所以都推荐各位去尝试佢哋嘅刺身盛🙌🏻其次,又试咗佢嘅招牌菜—电击鸡翼🍗佢嘅口味都几特别,有种食紧冰糖嘅感觉😂啱啱放落口到会觉得凉凉地,然后又食到甜甜地嘅感觉,同平时食嘅鸡翼几唔一样🤣而且佢嘅炸薯条上面有落芝士粉🧀所以都几香口~~跟住下一道菜系蒜烧日本广岛蚝🦪同埋芝士厚烧玉子,蚝嘅味道都唔会太腥🙈都算系正常水准🤔一定要趁热食佢嘅玉子烧🤣芝士味都唔会太浓,食上去都容易入口,而且佢嘅玉子都较为厚实,咬落去几有口感💘接下来嘅主食系白咖喱乌冬🥢上菜嘅时候店员有贴心提醒要捞匀乌冬进食同埋小心热,因为下面仲有咖喱😆乌冬比

3点刺身盛

电击鸡翼配炸薯条

烧日本广岛蚝

芝士厚烧玉子

接下来嘅主食系白咖喱乌冬🥢上菜嘅时候店员有贴心提醒要捞匀乌冬进食同埋小心热,因为下面仲有咖喱😆乌冬比较弹牙,咬上去都几有韧劲,都系一个值得推荐嘅菜式🥰

白咖喱乌冬

虽然已经好饱,但系都好想试埋佢嘅甜品—宇治抹茶芭菲🙈我平时系一个比较少食抹茶口味甜品嘅人,因为怕苦,但佢嘅雪糕系几甜而且香❣️同埋食食下发现芭菲嘅下面系有惊喜😆有小脆片,同抹茶雪糕一齐食嘅时候都几搭👍🏻

整体嚟讲,呢餐饭嘅性价比都几高🙌🏻每碟菜嘅价格都正常,系可接受范围之内,但份量都偏大,几适合我呢种比较大食嘅女仔🤣另外,入店铺后一坐低之后,店员就即刻送咗两杯绿茶上嚟🍵服务都颇为周到,而且服务态度都几唔错,比较有礼貌👍🏻

之后应该会再专登过嚟试佢嘅刺身丼同埋卷物🍣今次已经叫咗好多想试嘅嘢食😂但奈何我哋两个女仔嘅胃口真系有限🙈唯有留返下次啦~😆

宇治抹茶芭菲
2022-11-02
$264.5 (晚餐)
3点刺身盛
电击鸡翼配炸薯条