2022-08-24
一早知今日夜晚会挂8号风球,所以都一早谂好买外卖返屋企食,朋友话呢间千之味好出名又抵食,打去问左挂8号波都仲开门,咁就试试佢个外卖自取。去到发现好多人同我所见略同,都趁挂8号风前买定外卖返屋企。去到睇外卖纸,选择有好多,仲有啲系净系外卖自取限定嘅选择。我叫咗个千之味寿司盛盒A 25件($268),有吞拿鱼、三文鱼、鳗鱼、玉子、油甘鱼、带子、吞拿鱼沙律同龙虾沙律,同埋想有啲菜式健康啲,就叫咗个蟹籽沙律($35)。虽然好多人买但都唔系等太耐,等左十几分钟左右。寿司外卖会跟个冰袋👍🏻,呢间个冰袋好厚实,返到屋企溶都无溶过😂见到蟹子沙律啲沙律酱系分开放嘅,呢个做法十分好👍🏻 而且有好多好多蟹籽😇另外佢都俾左好多包豉油,唔惊唔够😂而寿司都好新鲜,而且大大件,饭既份量算多,不过可能我踩滑板车运送寿司返黎时太粗鲁,搞啲寿司饭变左形🤣呢餐真系食得超饱,打风安坐家中食日本野另有一番滋味😜
另外佢都俾左好多包豉油,唔惊唔够😂
呢餐真系食得超饱,打风安坐家中食日本野另有一番滋味😜